Zagrebački krematorij

Ispraćaj dobrog duha Velebita: Odlazi čovjek koji je spašavao poskoke, koji je bio planina…

P. N.

foto: Dino Stanin / PIXSELL

foto: Dino Stanin / PIXSELL

Za Vladom Prpićem Prpom žale planinari i planinarke, koje je velebitski pisac, botaničar, geolog, zmijar... dočekivao i gostio u svom planinarskom domu Prpa na Baškim Oštarijama.



Na zagrebačkom krematoriju na Mirogoju, rodbina, prijatelji i štovatelji sutra će (srijeda, 6. studenog) ispratiti na posljednje putovanje Vladu Prpića Prpu, dobrog duha Velebita, čovjeka koji je dobar dio svog života posvetio mitskoj hrvatskoj planini.


Za Vladom Prpićem Prpom žale planinari i planinarke, koje je velebitski pisac, botaničar, geolog, zmijar… dočekivao i gostio u svom planinarskom domu Prpa na Baškim Oštarijama.


Vlado Prpić Prpa bio je jedan od najboljih poznavatelja Velebita, sin ove planine, koji je svoje bogato znanje prenosio brojnim zaljubljenicima u planinske vrhove.




Vlado Prpić Prpa bavio se neobičnim poslom: spašavao je poskoke, bilježio vrste bilja, izučavao naslage velebitskog stijenja, obilježavao planinarske staze i tvrdio da je jedan život za Velebit malo.


Skončao je kako je želio, u zagrljaju planine, kilometar i pol daleko od planinarskog doma u kojem je nesebično dijelio Velebit sa svima koji su ga poželjeli upoznati