Kraj neizvjesnosti

Ipak se predao: Željko Dolački taksijem stigao u Remetinec oko 22 sata

P. N.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Željko Dolački, stigao je u Remetinec nešto iza 22 sata, a pritom  nije htio davati izjave za medije. Pred okružni zatvor u Remetincu Dolački je došao taksijem 



Odbjegli Željko Dolački(53) nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog krađe 3,3 milijuna kuna u novcu i zlatu dobrovoljno se predao i ušao u istražni zatvor Remetinec večeras iza 22 sata, nekoliko sati kasnije nego se očekivalo.


Time je ujedno okončana bjesomučna potraga za bivšim šefom krim-policije za kojim je u srijedu bila raspisana tjeralica jer ga nisu našli na kućnim adresama a zbog visine kazne veće od pet godina trebao je odmah biti prebačen u istražni zatvor.


Dolački je tijekom današnjeg popodneva preko posrednika kontaktirao svog odvjetnika Veljka Miljevića i obavijestio ga o namjeri da okonča agoniju i pojavi se pred Remetincem oko 18 sati. Gdje se Dolački skrivao u protekla dva dana može se samo nagađati, no, izvjesno je da je boravio u okolici Zagreba na što je još u prijepodnevnim satima aludirao njegov odvjetnik a prethodno i naši sugovornici pravnici koji su imali slična iskustva s bjeguncima, kao roditeljima i supružnicima.




Dolačkog koji je rođen u okolici Velike Gorice i odlično poznaje teren policija je tražila na adresama boravišta i prebivališta, u Pešćenici u općini Lekenik, i u Starom Čiču na velikogoričkom području. Supruga i rodbina tvrdili su da nemaju pojma gdje se nalazi i da mu je mobitel bio isključen. No, čini se da je bio negdje blizu ali dovoljno daleko da ga ne pronađu dojučerašnje kolege. S dugogodišnjim policijskim iskustvom i poznavanjem rada policije na terenu, teško su ga mogli otkriti ako on to sam nije htio.



Foto: Marko Lukunic/PIXSELL


Foto: Marko Lukunic/PIXSELL



NOVO 22.10 Bivši šef krim policije Željko Dolački, stigao je u Remetinec nešto iza 22 sata, a prilikom ulaska u zatvor nije davao izjave za medije, javlja N1.


U 22.02 Dolački je došao taksijem pred okružni zatvor u Remetincu te je, nakon što je nekoliko trenutaka stajao ispred ulaza, ušao u prostorije zatvora.


Taksist koji ga je dovezao u crnom Mercedesu Vianu nije htio ništa odgovoriti novinarima, javlja Jutarnji list koji je objavio i video dolaska Dolačkog pred zatvor.



….


Željko Dolački, suspendirani policajac u odsutnosti osuđen zbog krađe zlata i novca iz sefa u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije, trebao se, prema riječima njegovog odvjetnika Veljka Miljevića, u četvrtak predvečer pojaviti u zatvoru u Remetincu.


“Očekujem da će se u idućih sat vremena pojaviti u Remetincu”, kratko je oko 17 sati Hini izjavio odvjetnik Veljko Miljević.


No, osuđeni policajac za kojim je raspisana tjeralica nije se pojavio.


Novinari koji su se okupili pred Remetincem očekujući da se tamo pojavi Dolački polagano su se počeli razilaziti.


S obzirom na to da je za ulazak u zatvor potrebno odraditi određenu proceduru poput pregleda liječnika i tome slično, prema informacijama koje su kolale među pripadnicima sedme sile, Dolački se u Remetincu trebao pojaviti do 21 sat.


No, to se nije dogodilo.