Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Ispis članka: Imam Mešić, don Stojić i rabin Kotel Da-Don uoči 8. marta: 'Žena ne može trčati brzo kao Bolt' - Novi List

NoviList.hr

Imam Mešić, don Stojić i rabin Kotel Da-Don uoči 8. marta: 'Žena ne može trčati brzo kao Bolt'

Kontroverzna tribina

8. ožujak 2019 06:52

Napisao: P. N.

Don Damiru Stojiću je pravi primjer kako se treba pričati o ženama papa Ivan Pavao II koji je rekao kako je žena stvorena od rebra jer je najbliže srcu, a srce je važan organ za čovjeka, ono ga drži na životu. Objasnio je i što znače riječi "drugotna žena"

Foto Borna Filić / PIXSELL

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu uoči Dana žena održana je tribina pod nazivom "Percepcija i uloga žene u monoteističkim religijama", na kojoj su govorili don Damir Stojić, rabin Kotel Da-Don i imam zagrebačke džamije Mirza Mešić. Tribina na kojoj je ovaj trojac o temi pričao o položaju žena s kršćanskog,judaističkog i islamskog stajališta, popraćen je transparentima s natpisima "Živio 8. mart" i "Sindikat žena protiv kretena". 

Posebnu buru izazvao je, prenose 24 sata, istup imama Mešića koji je uz ostalo izjavio kako "dijelimo iste sposobnosti, ali ne i iste vrijednosti".

- Žena nikad neće trčati kao Bolt, poručio je imam Mešić, za kojeg rodna jednakost nije prirodna s obzirom da su muškarac i žene u potpunosti drugačiji na fizičkoj i psihičkoj razini.

Don Damiru Stojiću je pravi primjer kako se treba pričati o ženama papa Ivan Pavao II koji je rekao kako je žena stvorena od rebra jer je najbliže srcu, a srce je važan organ za čovjeka, ono ga drži na životu. Objasnio je i što znače riječi "drugotna žena".

- Bog stvara od manje savršenosti, prvo je stvorio muško pa je pomislio kako može to biti i bolje, pa je stvorio ženu. U tom smislu ona je drugotna, a pod time se misli više savršena- prenose 24 sata Stojićeve riječi.