Odgovor na optužbe

Hrvatski telekom: Podržavamo INmusic festival i ne ugrožavamo sigurnost posjetitelja

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Hrvatski Telekom (HT) priopćio je u utorak kako od samih početaka podržava INmusic festival te će i ove godine na istom mjestu, kao i prethodne dvije godine, postaviti privremenu baznu stanicu na Otoku hrvatske mladeži na Jarunu, koja ničime ne ugrožava komunikacijske puteve niti sigurnost posjetitelja



ZAGREB Hrvatski Telekom (HT) priopćio je u utorak kako od samih početaka podržava INmusic festival te će i ove godine na istom mjestu, kao i prethodne dvije godine, postaviti privremenu baznu stanicu na Otoku hrvatske mladeži na Jarunu, koja ničime ne ugrožava komunikacijske puteve niti sigurnost posjetitelja.


»Sve će u komunikacijskom i lokacijskom smislu biti kao i prijašnjih godina i u dogovoru s Gradom Zagrebom«, ističu u HT-u reagirajući na optužbe organizatora INmusic festivala da HT izgradnjom trajne bazne stanice na Otoku hrvatske mladeži ugrožava sigurnost posjetitelja festivala i samo održavanje festivala.


HT navodi da je postavljanje trajne bazne stanice na ŠRC Jarun predviđeno do ljeta 2019. kako bi se ugostiteljima i drugim poslovnim subjektima osigurala veća brzina interneta, te dodatni kapacitet za vrijeme održavanja INmusica zbog velikog broja posjetitelja, ali da je konačna lokacija trajne bazne stanice još uvijek na razini prijedloga.




»HT priprema projektnu dokumentaciju za postavljanje trajne bazne stanice do ljeta 2019. godine na Otoku hrvatske mladeži, a konačna lokacija je još uvijek na razini prijedloga i o njoj će odlučiti Grad Zagreb, koji je vlasnik i upravitelj prostora. Trajnim rješenjem bi se na otok dovela i optička veza koja će poslužiti svim operatorima, upravitelju ŠRC-a Jarun i svim organizatorima budućih događaja«, stoji u priopćenju.


HT pritom naglašava da od samih početaka podržava INmusic festival, podsjeća da je u određenom razdoblju bio i generalni pokrovitelj festivala, kao i da zadnjih nekoliko godina komunikacijski podržava festival omogućujući posjetiteljima stabilnu i nesmetanu mobilnu vezu upravo s ciljem njihove sigurnosti.