Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Ispis članka: Hoće li Gotovina stvarno podržati Milanovića? 'Podrška će biti i ako i dalje ostane neutralan' - Novi List

NoviList.hr

Hoće li Gotovina stvarno podržati Milanovića? 'Podrška će biti i ako i dalje ostane neutralan'

Borba za Pantovčak

19. rujan 2019 09:59

Napisao: Tihana Tomičić

Dok se većina braniteljske populacije još uvijek dijeli na one koji podržavaju s jedne strane Kolindu Grabar-Kitarović, a s druge Miroslava Škoru, ipak i Milanović računa na dio tih ljudi

Ante Gotovina i Zoran Milanović / Foto: Arhiva NL

ZAGREB - Tko će sve službeno podržati SDP-ovog predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, uskoro će se znati – to su već de facto učinili HSS, HSU, PGS, Čačićevi Reformisti, i Glas i mnogi drugi, a uskoro bi trebao i IDS, te Mrsićevi Demokrati i još neki.

No, za dobivanje 50 posto plus jedan glas na izborima Milanoviću sve to možda neće biti dovoljno ako ne dobije i podršku dijela drugih uglednih pojedinaca, primjerice nekih istaknutih generala, biznismena i slično.

Da se želi promovirati kao patriot i čovjek osviješten prema temama Domovinskog rata pokazao je ovih dana kad je u Ogulinu sudjelovao na otvaranju trga posvećenog pokojnom generalu Petru Stipetiću.

I dok se većina braniteljske populacije, kao i istaknutih ljudi koji su sudjelovali u Domovinskom ratu putem braniteljskih udruga još uvijek dijeli na one koji podržavaju s jedne strane Kolindu Grabar-Kitarović, a s druge Miroslava Škoru, ipak i Milanović računa na dio tih ljudi.

Poznata je njegova bliskost s generalom Antom Gotovinom, a upravo Gotovinina šutnja zapravo je vrlo znakovita, smatraju u njegovu krugu, i vidi se da Gotovina sigurno neće javno podržati ni Kolindu ni Škoru, a to znači da od sebe neće otkloniti niti spekulacije o bliskosti s Milanovićem.

Upravo je tako Gotovina i reagirao prije nekoliko dana na pitanje o »njegovu prijatelju« Milanoviću.

Gotovina je odgovorio: »Što više prijatelja, to bolje, pa neprijatelj zapravo čovjeku i ne treba«.

– Nažalost, Gotovina ni zbog svog biznisa ne može govoriti javno o Milanoviću jer ipak vodi posao na terenu i u županiji gdje je na vlasti HDZ, a nitko ne želi da mu zbog bliskosti s Milanovićem bude ugrožen posao od kojeg danas živi.

Ali da, oni se redovito čuju i Gotovina u ovoj kampanji sigurno neće podržati niti jednog od kandidata, no neće ni bježati od spominjanja njegova dobrog odnosa s Milanovićem, rekao nam je jedan od članova njegova stožera.