Nezadovoljstvo najavljenim PDV-om

HOK: Nismo očekivali spontanu reakciju ugostitelja na Kongresu

Hina

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Ističu kako podržavaju zahtjeve ugostitelja obrtnika sve dok argumentirano i na legalan način ustraju u svojim traženjima, koja su u skladu sa Strategijom razvoja turizma. Istovremeno, i nadalje vjeruju da će ministar turizma Gari Capelli koji se, kažu, od početka u Vladi zauzimao za zahtjeve ugostitelja, u tome i ustrajati

ZAGREB Iz Hrvatske obrtničke komore (HOK) priopćili su kako nisu očekivali spontanu reakciju dijela ugostitelja, koji su u ponedjeljak napustili Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika u znak prosvjeda zbog najave povećanja PDV-a za ugostiteljske usluge, a izrazili su nadu da će Sabor razmotriti i prihvatiti njihove amandmane koje pripremaju u ime ugostitelja.  

»Hrvatska obrtnička komora, kao organizator 29. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a koji se održava u Splitu, nije očekivala spontanu reakciju dijela ugostitelja koji su nakratko napustili Kongres, izražavajući time nezadovoljstvo da teret porezne reforme pada samo na njihova pleća«, navode iz HOK-a.


 Ističu kako podržavaju zahtjeve ugostitelja obrtnika sve dok argumentirano i na legalan način ustraju u svojim traženjima, koja su u skladu sa Strategijom razvoja turizma. Istovremeno, i nadalje vjeruju da će ministar turizma Gari Capelli koji se, kažu, od početka u Vladi zauzimao za zahtjeve ugostitelja, u tome i ustrajati.


 »HOK vjeruje da će u Saboru, kao najvišem zakonodavnom tijelu, prevladati glas razuma te će razmotriti i prihvatiti amandmane koje HOK priprema u ime svojih ugostitelja«, zaključuju u priopćenju.




 Kongres je u ponedjeljak okupio oko 500 sudionika, a većina ih je napustila dvoranu za vrijeme obraćanja pomoćnika ministra turizma Roberta Pende. U trenutku kada je Penda u govoru spomenuo kako se obraća i u ime ministra turizma Cappellia, najprije su se čuli zvižduci među nazočnima, a zatim i povici negodovanja.


 Unatoč tomu, Prenda je nastavio govor, nakon čega su uslijedili još snažniji zvižduci, a zatim je više od polovice sudionika napustilo dvoranu. Po završetku njegova govora vratili su se u dvoranu