"Čestitka"

HDZ se ogradio od odvratne Facebook objave Đakićevog sina: ‘Pokrenut ćemo stegovni postupak’

Hina

»Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić«, rekao je Đakić novinaru Indexa



Slijedom objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, te će protiv njega pokrenuti stegovni postupak, objavljeno je u ponedjeljak na službenim stranicama HDZ-a.


Ivan Đakić (22), sin HDZ-ovog saborskog zastupnika i predsjednika Hvidre Josipa Đakića, u ponedjeljak je, kako su prenijeli mediji, na svome privatnom Facebook profilu postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. »Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić«, napisao je uz fotografiju.


Objavu je odmah uočio netko iz SDP-ovog Foruma mladih pa je screenshot objavio na Twitteru, objavili su mediji.




Iz HDZ-a su priopćili da najoštrije osuđuju objavu Ivana Đakića na društvenim mrežama.


»Slijedom današnje objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost.


Nadležna stranačka tijela pokrenut će odgovarajući stegovni postupak zbog ovakvog ponašanja koje je u suprotnosti s temeljnim vrijednostima, načelima i odredbama Statuta HDZ-a«, navodi se u HDZ-ovu priopćenju, objavljenom na službenim internetskim stranicama stranke.


Đakić je vrlo brzo objavu pobrisao. Također je portalu Index, odmah nakon što su ga nazvali, priznao da je objavio tu fotografiju, a ujedno se ispričao »svima koje je uvrijedio«. »Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić«, rekao je Đakić novinaru Indexa.