Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
18. siječnja 2020.
Ispis članka: HDZ-ovci masovno pohrlili na duhovnu obnovu u Međugorje: 'Uživajte, u gradu se odmah lakše diše' - Novi List

NoviList.hr

HDZ-ovci masovno pohrlili na duhovnu obnovu u Međugorje: 'Uživajte, u gradu se odmah lakše diše'

Hodočašće

10. studeni 2018 11:22

Napisao: P. N.

Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

Ukupno 18 autobusa punih HDZ-ovaca noćas je napustilo Karlovac i krenulo na duhovnu obnovu u Međugorje. Putem su im se pridružili i stranački hodočasnici iz drugih gradskih i općinskih organizacija HDZ-a.

Ovaj masovni odlazak put Međugorja organizirao je karlovački župan Damir Jelić, HDZ-ovac koji je otprije poznat po izrazito konzervativnim stavovima i javnom isticanju svoje pripadnosti katoličkoj vjeri. U vrijeme dok je bio gradonačelnik, često je u hercegovačka svetišta na duhovnu obnovu već vodio zaposlenike gradske uprave i tvrtki, a istu je praksu odlučio malo i nadograditi otkako je na čelu Karlovačke županije.

Karlovački HDZ-ovci bit će u Međugorju smješteni u tridesetak hotela, motela i prenoćišta.

Lokalni politički aktivist Nikola Badovinac, koji je na Facebooku pokrenuo virtualni event naziva "Dan bez HDZ-ovaca u Karlovcu", jutros je objavio i prigodni video. U njemu pozira s vrećicom "bronhi" bombona i poručuje da se u Karlovcu danas ovaj vikend puno lakše diše, budući članovi HDZ-a nisu u njemu.

Hodočasnici se vraćaju u nedjelju navečer.