Reakcija bivšeg potpredsjednika Vlade

Grčić o rejtingu: Dobri trendovi krenuli još u naše vrijeme

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER / Nl arhiva

Snimio Sergej DRECHSLER / Nl arhiva

»Teško je govoriti o zaslugama ove Vlade nakon tri mjeseca, evo 100 dana Vlade. Definitivno je da su dobri trendovi krenuli još u naše vrijeme i da su se ti trendovi u 2016. nastavili u svim segmentima. Lagano ubrzanje gospodarskog rasta i stabilizacija deficita, pa rekao bih i stabilizacija javnog duga, nešto je što je obećavajuće i što je sigurno nagnalo i agenciju Fitch da ocijeni izglede za Hrvatsku stabilnima za budućnost«, rekao je Branko Grčić



ZAGREB Branko Grčić, bivši potpredsjednik SDP-ove Vlade zadužen za gospodarstvo, u subotu je istaknuo da je teško govoriti o zaslugama ove Vlade za poboljšanje izgleda kreditnog rejtinga nakon njezinih 100 dana, jer su dobri trendovi krenuli još u vrijeme vlade Zorana Milanovića, a u 2016. se nastavili u svim segmentima.


»Teško je govoriti o zaslugama ove Vlade nakon tri mjeseca, evo 100 dana Vlade. Definitivno je da su dobri trendovi krenuli još u naše vrijeme i da su se ti trendovi u 2016. nastavili u svim segmentima. Lagano ubrzanje gospodarskog rasta i stabilizacija deficita, pa rekao bih i stabilizacija javnog duga, nešto je što je obećavajuće i što je sigurno nagnalo i agenciju Fitch da ocijeni izglede za Hrvatsku stabilnima za budućnost«, rekao je Branko Grčić novinarima prije početaka sjednice Glavnog odbora SDP-a u sjedištu stranke na Iblerovom trgu.


Agencija Fitch zadržala je u petak dosadašnji dugoročni kreditni rejting Hrvatske na ‘BB’ i kratkoročni na ‘B’, no povećala je izglede s negativnih na stabilne, što predstavlja prvi pozitivni pomak koji je ta agencija poduzela po pitanju hrvatskog rejtinga od 2003. godine.




Na upit novinara hoće li se na sjednici Glavnog odbora SDP-a objaviti imena kandidata za lokalne izbore, Grčić je kazao da se kandidati objavljuju praktički svaki dan u nekoj od njihovih 550 i nešto jedinica lokalne samouprave.


»SDP na tome radi i danas nije moguće objaviti sva imena. Prema tome, ne vjerujem da bismo danas izlazili s konkretnim imenima«, istaknuo je Grčić. Na pitanje hoće li se objaviti ime SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba, Grčić je novinarima rekao da to moraju pitati predstavnike Gradske organizacije SDP-a u Zagrebu.