Istarski župan predstavio program

Flego: Briga za zdravlje i o ljudima naš je prioritet

Hina

Valter Flego / Snimio Sergej DRECHSLER / Nl arhiva

Valter Flego / Snimio Sergej DRECHSLER / Nl arhiva

 »Razvijenost društva očituje se u skrbi prema najranjivijim skupinama, stoga je briga za zdravlje i briga o ljudima naš prioritet. Posebno nam je važna briga o našim najmlađima i starijima, kako bi se osjećali sigurno i zaštićeno u osjetljivim razdobljima života«, rekao je Flego, a njegovu izjavu u priopćenju prenose iz IDS-a



ROVINJ Briga za zdravlje i briga o ljudima naš je prioritet, poručio je u ponedjeljak IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego, predstavljajući u Rovinju treće područje svoga programa – »Zdravlje i briga o ljudima«.


 »Razvijenost društva očituje se u skrbi prema najranjivijim skupinama, stoga je briga za zdravlje i briga o ljudima naš prioritet. Posebno nam je važna briga o našim najmlađima i starijima, kako bi se osjećali sigurno i zaštićeno u osjetljivim razdobljima života«, rekao je Flego, a njegovu izjavu u priopćenju prenose iz IDS-a.


 Dodao je kako IDS, javno-zdravstvenim programima i ulaganjem u zdravstvenu infrastrukturu, unapređuje brigu za zdravlje građana Istre, a mjerama socijalne skrbi osigurava životni standard najugroženijih sugrađana te primjereno zadovoljavanje potreba socijalno osjetljivih skupina.




 Kao najznačajniji istarski projekt u proteklih 25 godina Flego je izdvojio početak gradnje nove Opće bolnice u Puli, kojeg zajednički financiraju Istarska županija, gradovi i općine u iznosu od 150 milijuna kuna, te država u iznosu od 450 milijuna kuna. Iz EU fondova, napomenuo je, dodatno je osigurano bespovratnih 38,5 milijuna kuna za opremanje dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije.


 Osvoji li na predstojećim lokalnim izborima novi županski mandat, najavljuje dovršetak izgradnje i opremanja nove Opće bolnice koncem 2018. godine, koja bi trebala imati kapacitet od 506 postelja, dodatnu dnevnu bolnicu te novu opremu. Najavljuje i ulaganje od 76 milijuna kuna za rekonstrukciju i dogradnju domova umirovljenika u Raši, Rovinju, Novigradu i Puli, gradnju doma u Labinu te projektiranje i gradnju u Pazinu, kao i dogradnju doma u Buzetu.