Spektakl na ulicama

EUFORIJA U BRODU Više od 40 tisuća ljudi dočekalo Mandžukića

Hina

Foto Ivica Galovic/PIXSELL

Foto Ivica Galovic/PIXSELL

Ni danas ne jenjava ''Vatrena'' euforija koja trese Hrvatsku, pa tako  gradovi organiziraju dočeke za svoje reprezentativce



Zbog dočeka člana hrvatske nogometne reprezentacije Marjia Mandžukića više od 40.000 Brođana i posjetitelja iz drugih dijelova Slavonije u srijedu su još jednom rasplamsali navijački plamen na obali Save. 


Brođanima najdraži reprezentativac rado se odazvao susretu sa svojim sugrađanima, ali je pri dolasku na središnji gradski trg ipak ostao šokiran brojnošću prisutnih. Doček Marija Mandžukića u povijest Slavonskog Broda sada će biti zabilježen kao najveći javni skup u ovom gradu.


»Bez vas ne bismo uspjeli. Hvala vam na svemu, ovo što ste mi noćas priredili je nevjerojatno. Mi ovo srebro na Svjetskom prvenstvu nismo osvojili sami, osvojili smo ga zajedno s vama. Svaki dan gledali smo vaše navijanje, davali ste nam energiju tako da smo sve ovo zajedno napravili«, rekao je Mandžukić po čijoj je želji večeras u Slavonskom Brodu u glazbenom programu nastupio Miroslav Škoro.




Mandžukić i poznati pjevač za zagrijavanje su otpjevali »Ne dirajte mi ravnicu« u glas s najvećim pratećim zborom.


U ime svih slavonskobrodskom osvajaču srebrnog odličja čestitke je izrekao gradonačelnik Mirko Duspara, te mu je ovom prilikom uručio i plaketu počasnog građanina Slavonskog Broda.


Mandžukić je plaketu u hitnom postupku zaslužio nakon što se na travnjaku nakon utakmice s Engleskom pojavio u rukama s hrvatskom zastavom na kojoj je pislao Slavonski Brod. Bila je to jedna od rijetkih telefonskih sjednica Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda na kojoj je jednoglasno podržana odluka o dodjeli odličje Mariju Mandžukiću.


»Moramo svima reći da je Mario prije svega velik čovjek koji nikada ne zaboravlja svoj grad. Kada je iznio zastavu, puno je Brođana zaplakalo«, rekao je Duspara i još jednom zahvalio Mandžukiću.


Prije kraja službenog dijela Mandžukiću je upućeno i pitanje može li ponoviti ovaj uspjeh za četiri godine. Skromni Mandžukić pokušao je govoriti o zajedništvu reprezentacije i navijača, ali publika se nije dala, sve dok nije uzviknuo: »Ma, može, može« nakon čega je zaorio cijeli gradski trg.


Brođani su na druženje pozvali i drugog reprezentativca iz brodskog kraja Ivana Rakitića, čija je obitelj iz Sikirevaca na krajnjem istoku Brodsko-posavske županije. Rakitić se ispričao putem video poruke, zahvalio na podršci navijača bez koje, istaknuo je, ne bi bilo ni uspjeha reprezentacije, te najavio da će prilike za susret u Slavonskom Brodu biti uskoro.