Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. siječnja 2020.
Ispis članka: Djelatnici Škarine tvrtke moraju kolektivno ići na svetu misu. Tko ne dođe, s plaće mu se skida po 1.000 kuna - Novi List

NoviList.hr

Djelatnici Škarine tvrtke moraju kolektivno ići na svetu misu. Tko ne dođe, s plaće mu se skida po 1.000 kuna

AK Siget

8. rujan 2019 08:08

Napisao: P. N.

Nakon obreda bi pak svi morali grupno stati ispred crkve i slikati se, kaže druga. Ta je fotografija ujedno bila dokaz tko se tamo pojavio, a tko izostao. Izostanak je bio opravdan, pričaju, samo u slučaju popodnevne smjene

Foto Boris Šćitar / PIXSELL

Djelatnici Auto kluba Siget na čijem je čelu bio bivši HDZ-ov zastupnik Damir Škaro, koji se trenutno nalazi u pritvoru s optužbama za silovanje, morali su svakog osmog u mjesecu obvezno ići na misu u župi Uzvišenja Svetog križa u Sigetu. U suprotnom, posvjedočili su za 24 sata, s plaće bi im se skidalo i po 1.000 kuna.

Jedna bivša zaposlenica rekla je da je i sama jednom dobila plaću “skraćenu” zbog nepojavljivanja na misi. Nakon obreda bi pak svi morali grupno stati ispred crkve i slikati se, kaže druga. Ta je fotografija ujedno bila dokaz tko se tamo pojavio, a tko izostao. Izostanak je bio opravdan, pričaju, samo u slučaju popodnevne smjene na poslu U protivnom se morala pisati “ispričnica”, a svakog su osmog u mjesecu zaposlenicima stizale poruke s podsjetnikom na večernju misu. “Obavijest - Sveta misa za zdravlje djelatnika i njihovih obitelji u crkvi Sv. Križa u 18.30”, kaže jedna takva poruka proslijeđena redakciji 24 sata.

Bivša zaposlenica kaže da su na misu pozivani svi, bez obzira na vjeroispovijest, ali da su poštivani i pravoslavni Uskrs i Bajram.

- U tvrtki je vladala sektaška atmosfera, atmosfera straha i nepovjerenja. Svakoga od nas Škaro je na neki način zadužio, mnogima je pomogao, pa se očekivalo onda da se i odužimo. Svi smo suodgovorni za ono što se tamo događalo, jer smo okretali glavu. Zato svaka čast ženi koja ga je prijavila - rekla je za 24 sata bivša zaposlenica. Tamo su žene, kaže, “sto godina iza muškaraca”, ali su strahovladu trpjeli i muškarci. Prosječna plaća je 8500 kuna.