Ministrica

Divjak o Bandićevim optužbama: Ne mogu polemizirati o obrazovnoj reformi s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima

Hina

»Žao mi je, ali doista ne mogu polemizirati o obrazovnoj reformi s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima i konceptima. Gospodin Bandić je sve svoje adute pokazao onoga trenutka kad je na upit Ministarstva o planovima Zagreba za opremanje škola, Grad odgovorio – 0 kn«, odgovorila je ministrica Divjak



Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je u četvrtak kako ne može o obrazovnoj reformi polemizirati s nekim »tko ne vlada osnovnim pojmovima i konceptima«, zamoljena da prokomentira optužbe koje je zagrebački gradonačelnik Milana Bandića iznio na konferenciji za novinare sazvanoj na temu »Vjeroučitelj Bagarić ukrao je Božić, ministrica Divjak školske praznike«.


»Žao mi je, ali doista ne mogu polemizirati o obrazovnoj reformi s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima i konceptima. Gospodin Bandić je sve svoje adute pokazao onoga trenutka kad je na upit Ministarstva o planovima Zagreba za opremanje škola, Grad odgovorio – 0 kn«, odgovorila je ministrica Divjak na upit Hine.Bandić je na konferenciji za novinare ustvrdio da se informatika u škole uvodi kako bi se izbacio vjeronauk te da se slučaj vjeroučitelja Krešimira Bagarića, kojeg je snimilo jedno dijete u OŠ Matija Gubec kako na nastavi širi govor mržnje, koristi za stvaranje krizne situacije i progon vjeroučitelja. Osim toga, Bandić je ustvrdio da »oni koji okupiraju javni prostor, ne ostavljaju mjesta za prava pitanja«.»Uzurpirajući medijski prostor, provodi se nabavka računalne opreme bez natječaja. Skriva se samovolja i partikularni interesi određenih političkih stranaka. Imam osjećaj da sve skupa ima jedan cilj, kako zatrti nacionalni identitet«, rekao je Bandić.