Nezapamćena pošast

Centar Osijeka doslovce vrvi od žohara: Ovo je užas. Krckaju nam pod nogama dok šetamo gradom

P. N.

foto: Pixabay

foto: Pixabay

- Nisam bila svjesna na što sam stala, a kad sam pogledala, premrla sam! Duž cijele zgrade na Trgu miljeli su deseci žohara i doslovno sam pobjegla, ustvrdila je sugovornica Glasa Slavonije.



Scene iz horor filmova mogu se ovih dana vidjeti na ulicama Osijeka. Lokalni Glas Slavonije javlja, naime, o najezdi žohara, koji su se namnožoili u takvom broju da građanima koji šetaju ulicama “slavonske prijestolnice” žohari doslovno krckaju pod nogama.


– Ako komarci ne ubijaju volju za šetnjom, učinit će to žohari, kojih je ovih dana, tvrde građani, ogroman broj, i to u svim dijelovima grada, ali posebice u centru. Na tu je činjenicu reagirao i Osječanin koji je skrenuo pozornost na, kako kaže, stotine crnih kanalizacijskih žohara u pukotinama i rupama duž zgrada na Vijencu Paje Kolarića, javlja Glas Slavonije.


Svjedočanstvo spomenutog Osječanina, Paje Kolarića, kaže ovako: “Nedavno sam šetao s obitelji i šokirali smo se kad smo vidjeli na stotine žohara kako pužu kraj automobila u tolikoj mjeri da se sve okolo zacrnjelo! Malo je reći kako smo ostali zgroženi činjenicom da su žohari tik do brojnih kafića, restorana brze hrane i brojnih pekarnica. Osjećaj je doista strašan, jer doslovce, dok hodate po asfaltu, osjetite žohare kako “krckaju” pod nogama.”




Glas Slavonije donosi i izjavu neimenovane suguvornice, koja tvrdi da se na Trgu slobode žohari mogu vidjeti u svako doba dana.


– Nisam bila svjesna na što sam stala, a kad sam pogledala, premrla sam! Duž cijele zgrade na Trgu miljeli su deseci žohara i doslovno sam pobjegla, ustvrdila je sugovornica Glasa Slavonije.


Direktor tvrtke Pestrid d.o.o. Halil Salha novinarima je pak rekao da “centar Osijeka doslovce vrvi od žohara”!


– Ono što dodatno povećava broj žohara jest činjenica da im je dostupna hrana iz kućanstava. Točnije, u centru grada puno je objekata za prehranu, puno je pekarnica, raznih fast foodova, kafića i lokala te žohari tu imaju odlične uvjete za razvoj. Pokušajte samo proći tim podrumima i uvjerit ćete se da je to strava, rekao je Salha.


Najviše žohara, navode novinari Glasa Slavonije, može se naći u starim zgradama, ponajprije u centru Osijeka.