Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
17. studenoga 2019.
Ispis članka: Borba za mjesto predsjednika zagrebačkog SDP-a: Kolarić ispala, Maras i Bernardićev pulen Hrestak u drugom krugu - Novi List

NoviList.hr

Borba za mjesto predsjednika zagrebačkog SDP-a: Kolarić ispala, Maras i Bernardićev pulen Hrestak u drugom krugu

Stranački izbori

10. lipanj 2018 19:31

Napisao: Tihana Tomičić

Kandidat kontinuiteta nije dobio ni približno glasova koje je mislio da će dobiti i s te strane sam ponosan na članice i članove SDP-a jer se pokazalo da se isplati raditi i boriti za SDP jer građani zaslužuju bolji SDP i u Zagrebu i u Hrvatskoj, rekao je Gordan Maras u prvoj neslužbenoj izjavi

Snimio Darko JELINEK

ZAGREB  Gordan Maras i Denis Hrestak idu u drugi krug izbora za predsjednika SDP-a Zagreba, dok Aleksandra Kolarić i Alen Čičak nisu dobili dovoljan broj glasova. Službeni se rezultati još očekuju.

- Rezultati su očekivani. Drago mi je da su SDP-ovke i SDP-ovci odlučili da neće prihvatiti nametanje jednog kandidata nego da ćemo ići u drugi krug i da ono što građani misle, da se promjena u SDP-u Grada Zagreba mora dogoditi, da je nužna. Velika većina članstva odlučila se za promjenu. Kandidat kontinuiteta nije dobio ni približno glasova koje je mislio da će dobiti i s te strane sam ponosan na članice i članove SDP-a jer se pokazalo da se isplati raditi i boriti za SDP jer građani zaslužuju bolji SDP i u Zagrebu i u Hrvatskoj, rekao je Gordan Maras u prvoj neslužbenoj izjavi.

- Kako sad stvari stoje idem u drugi krug. Ja sam, u biti, pobjednik prvog kruga zbog toga što rezultat koji je ostvario kandidat kontinuiteta sami procijenite koliko je realan. Ja sam pobijedio u prvom krugu i drago mi je da je članstvo odlučilo da želi drugačiji, bolji SDP i da se isplati boriti za SDP srcem, i energiju, znanje i ikustvo uložiti u SDP jer građani Hrvatske i Zagreba zaslužuju bolji SDP, zaključio je Maras.

- Danas smo izgubili, ali stvorili smo program i tim koji moze povuci SDP Zagreba naprijed. Žao mi je što nije više ljudi izašlo na izbore za predsjednika SDP-a Zagreb. Čestitam dvojici kandidata koji su ušli u drugi krug. Pozivam članove da u većem broju izađu na izbore sljedeće nedjelje i da glasaju za onog kandidata koji moze vratiti socijaldemokraciju društvu. Posebna hvala mom timu koji je kampanju odradio junački!, izjavila je Aleksandra Kolarić.

Svim članicama i članovima koji su izašli na izbore, »a posebno svima onima koji su glasali za bolji SDP«, čestitao je i Denis Hrestak.

– Kandidirao sam se s dva cilja. Prvi je smiriti i ujediniti stranku, a drugi je osvojiti vlast u Gradu Zagrebu i mislim da smo danas korak bliže tim ciljevima, kazao je Hrestak.

Kako je poznato, Maras i Kolarić bili su kandidati »oporbe« predsjedniku stranke Davoru Bernardiću, dok je Hrestak kandidat Iblera i samog Bernardića.

Ovaj rezultat pokazuje da je Ibler uspio iskontrolirati teren u Zagrebu, ali taj broj nije ni približno dovoljan za sigurnu ili lagodnu pobjedu u drugom krugu 16. lipnja.

Pojednostavljeno rečeno, u Zagrebu se nastavlja borba izmedju Milanovićeve i Bernardićeve ekipe, jer su Maras i Hrestak eksponenti te dvije struje, dok su samostalni strijelci otpali u prvom krugu.