Inovativni zahvat

Bez bolova: Problem od kojeg pati 70 posto Hrvata, ovi liječnici riješili bez po muke

P. N.

Photo Davor Visnjic/PIXSELL

Photo Davor Visnjic/PIXSELL

Za manje od jednog sata, potpuno novom metodom liječenja, rezultati su i više nego vidljivi



ZAGREB Tim domaćih stručnjaka iz bolnice Sveti duh prvi je put izveo je zahvat koji uklanja kronične bolove u leđima. Napredak je vidljiv već nakon pola sata.


Bolovi u leđima gospođe Snježane Car bili su nepodnošljivi, a nisu joj pomagale ni tablete. Za manje od jednog sata, potpuno novom metodom liječenja, rezultati su i više nego vidljivi, donosi dnevnik.hr.


“Bilo je bolnije leći nego se sada okrenuti. Budući da se sad mičem bez boli, nadam se najboljem”, rekla je nakon medicinskog zahvata na Svetom Duhu.




Zahvat nakon kojeg nestaje bol u četvrtak je prvi put izveden u bolnici Sveti Duh. Taj inovativni zahvat namijenjen kroničnim bolesnicima, kojima uvelike olakšava svakodnevni život. No još je važnije, ističe doktorica Nesek Adam, vraća ih u radno sposobnu skupinu.


“Kandidati su oni bolesnici koji iz nekog razloga ili nisu imali uspjeha kod nekih neurokirurških zahvata zbog operacije na leđima ili nisu bili u mogućnosti provesti operacijski zahvat i ne mogu uzimati lijekove”, rekla je doktorica Višnja Nesek Adam iz Kliničke bolnice Sveti Duh za dnevnik.hr.


Bol u leđima, posebno u njihovu donjem dijelu, iz dana u dan pogađa sve veći broj pacijenata. Brojke kažu da se gotovo 70 posto Hrvata bori s tim problemom.