Šef SDP-a

Bernardić o pokušaju ulaska srbijanskih vojnika u Hrvatsku: ‘To je provokacija, ali pozivam da se smanje tenzije’

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Upitan je li Hrvatska trebala oštrije reagirati i pozvati srbijanskog veleposlanika na konzultacije, Bernardić je ponovio kako poziva na smanjivanje tenzija i zaštitu svih koji su drugi i drugačiji



Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ocijenio je u nedjelju kako se pokušaj ulaska 11 pripadnika srbijanske vojske u Hrvatsku može shvatiti kao provokacija, ali i da teme s nacionalnim predznakom obično dominiraju kako se ne bi pričalo o stvarnim problemima u hrvatskom društvu.


»Činjenica je da je Srbija prekršila određene pravne norme, i da to možemo shvatiti kao provokaciju, ali pozivam da se smanje tenzije, i zaštite svi, koji su u Hrvatskoj drugi i drugačiji, po bilo kojoj osnovi, vjerskoj, nacionalnoj ili seksualnoj«, rekao je Bernardić na konferenciji za novinare.


Upitan je li Hrvatska trebala oštrije reagirati i pozvati srbijanskog veleposlanika na konzultacije, Bernardić je ponovio kako poziva na smanjivanje tenzija i zaštitu svih koji su drugi i drugačiji.




Činjenica je da je riječ o provokaciji, ali i činjenica je da to najviše odgovara upravo vladajućima, da se ne priča o siromaštu, iseljavanju, padu životnoga standarda, korupciji, koja do temelja nagriza hrvatsko društvo, kazao je.


Predsjednik SDP-a smatra kako teme s nacionalnim predznakom obično dominiraju kako se ne bi pričalo o stvarnim problemima u hrvatskom društvu. To, kaže, odgovara vladajućima zato što je izborna godina i što Vlada nema plan borbe protiv siromaštva i korupcije, plan kako podići plaće, zaustaviti iseljavanje i omogućiti da zdravstvena zaštita bude kvalitetna i dostupna svima.


»Kada nemate odgovor na teme, onda Vam odgovaraju teme s nacionalnim predznakom. U Hrvatskoj ljudi sve teže žive, a u Srbiji je situacija još gora«, ocijenio je Bernardić.