Traže restrukturiranje

BORBA ZA OPSTANAK ŠKVERA Radnici Uljanika u štrajku: Zavarili kapije i tako stavili ”ključ u bravu”

P. N.

Foto M. Mijošek / Glas Istre

Foto M. Mijošek / Glas Istre

"Uprava nam nije dala informacije koje smo tražili i od 13 sati smo u štrajku, svi osim 3. maja. Na kapijama će biti dva člana štraškog odbora, dopuštat ćemo ulaz samo Uljanikovim radnicima", rekao je Cerovac



Radnici Uljanika su u 13 sati zavarili vrata na glavnom ulazu u Uljanik i stupili u štrajk.


Time su, po riječima predsjednika Štrajkaškog odbora i čelnika Jadranskog sindikata Borisa Cerovca, simbolično stavili »ključ u bravu« pulskog brodogradilišta.Prolaz vozilima u Uljanik moguće je jedino kroz manji ulaz na pulskom bulevaru.

“Želimo nastaviti raditi brodove, ne vidim zašto bi Vlada sad uništila najbolje brodogradilište. Ne želimo dopustiti gašenje Uljanika. Ako su druga brodogradilišta doživjela restrukturiranje, zašto isto ne bi bilo i s Uljanikom. Ako Vlada danas na sjednici ne donese odluku, sastat ćemo se s predsjednikom Uprave Uljanika i nakon toga ponovno će se sastati sindikati i donijeti odluku što ćemo učiniti dalje”, kazao je jutros sindikalist Boris Cerovac.


Odluka je, kako javlja reporter N1, donesena – pokrenut je štrajk.




“Uprava nam nije dala informacije koje smo tražili i od 13 sati smo u štrajku, svi osim 3. maja. Zavarit ćemo kapije, na kapijama će biti dva člana štraškog odbora, dopuštat ćemo ulaz samo Uljanikovim radnicima”, rekao je Cerovac, javlja N1.