Veliko priznanje

Amerikanci Dubrovnik proglasili najboljom svjetskom kulturnom destinacijom

P. N.

Grad Dubrovnik već nekoliko godina zaredom osvaja mnogobrojne naslove najbolje destinacije. Danas je proglašen i najboljom kulturnom destinacijom za 2019. godinu. 



Popularni američki časopis o putovanjima, AFAR, dao je veliko priznanje gradu Dubrovniku. Njegovi su čitatelji odabrali upravo taj grad za najbolju kulturnu destinaciju za 2019. godinu.


„Lutati Dubrovnikom znači osjetiti hrvatsku kulturnu povijest. Gotičke palače i srednjovjekovne zidine, čuti note tradicionalne a capella klapske muzike i osjetiti slike hrvatskih slikara je posebno iskustvo“ – stoji u časopisu  AFAR.


Nagradu za najbolju svjetsku destinaciju osvojio je Maui, a za najbolju wellness destinaciju popularni Bali. Nagrada za najbolje UNESCO odredište je slavni Machu Picchu, a Bordeaux se okitio nagradom najbolje vinske regije.


„Ova je nagrada za kraj turističke godine dodatna potvrda o popularnosti Dubrovnika, ali i popularnosti čitave Hrvatske na američkom tržištu. Htio bi izraziti zahvalnost svim turistima koji su posjetili Dubrovnik, ali i njegovim stanovnicima koji za mnoge turiste predstavljaju motiv za povratak u grad.” – izjavio je Kristijan Staničić, direktor hrvatske Turističke zajednice, za CroatiaWeek.




Hrvatsku je ove godine, u razdoblju od siječnja do studenog, posjetilo ukupno 580,000 turista iz Amerike. Time su ostvarili 1.6 milijuna noćenja, što je 23% više od prethodne godine. Samo Dubrovnik, ove je godine posjetilo 140,000 Amerikanaca, navodi CroatiaWeek.


“Kao jedna od najpoželjnijih europskih destinacija, Dubrovnik je osvojio brojne Amerikance kombinacijom povijesti, kulture, prirodnih ljepota, gastronomske ponude i blage mediteranske klime.” – naglasio je direktor Hrvatske Turističke Zajednice New York, <a href=”https://www.croatiaweek.com/dubrovnik-named-best-cultural-destination-for-2019/”>Ina Rodin. </a>