Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 1n
Sutra: 14° 14° 1n
19. travnja 2019.
Ispis članka: ANKETA NOVOG LISTA Za koga bi glasovali da su danas parlamentarni izbori? - Novi List

NoviList.hr

ANKETA NOVOG LISTA Za koga bi glasovali da su danas parlamentarni izbori?

Godina dana Vlade

13. rujan 2017 10:03

Napisao: P. N.

Prva godinu mandata obilježena je prije svega izmjenom glavnog partnera - koalicijski brak s MOST-om je pao je na slučaju ministra Zdravka Marića i Agrokora, a mjesto neposlušnih "nezavisnjaka" Bože Petrova brže je bolje zauzeo daleko manje zahtjevni HNS,

ANKETA NOVOG LISTA Za koga bi glasovali da su danas parlamentarni izbori?

Ovaj se tjedan navršilo točno godinu dana od posljednjih parlamentarnih izbora i pobjede na njima HDZ-a na čelu s Andrejom Plenkovićem.

Prva godinu mandata obilježena je prije svega izmjenom glavnog partnera - koalicijski brak s MOST-om je pao je na slučaju ministra Zdravka Marića i Agrokora, a mjesto neposlušnih "nezavisnjaka" Bože Petrova brže je bolje zauzeo daleko manje zahtjevni HNS, uz predstavnike nacionalnih manjina.

Prva godina obilježena je i s još nekoliko situacija - krizom u Agrokoru, natezanjem oko kurikularne reforme, najavom rješavanja INE, neizvjesnom sudbinom poreza na nekretnine, ali i eskalacijom ekstremne desnice, u prvom redu kroz postavljanje HOS-ove ploče s ustaškim pozdravom "Za dom spremni" u Jasenovcu.

Nastavljen je rast manje više svih gospodarskih pokazatelja, no popularnost Plenkovića i njegove ekipe je, prema anketama, svejedno u padu. Sretna okolnost za HDZ je što i SDP na čelu s Davorom Bernardićem također bilježi konstantno slabi rejting, a trenutno je najpopularniji političar u Hrvatskoj - "nitko".

U anketi Novog lista vas pitamo - za koga bi glasovali da su danas parlamentarni izbori.