Kriza u škveru

Uprava Uljanika predstavila plan restrukturiranja. Cijeli proces trebao bi početi u lipnju

Hina

Foto: Glas Istre

Foto: Glas Istre

Na današnjem sastanku Uprava Uljanika i savjetnik koji sudjeluje u izradi programa restrukturiranja, prezentirali su osnovne dijelove programa restrukturiranja, a prema navodima, on će biti baziran na tri osnovna elementa: finaliziranju knjige narudžbi, transformaciji brodogradnje i diversifikaciji poslovanja, kaže se u priopćenju



Uprava Uljanika i njezin savjetnik predstavili su u srijedu u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta program restrukturiranja Uljanik Brodogradililšta, koji se temelji na finaliziranju knjige narudžbi, transformaciji brodogradnje i diversifikaciji poslovanja, priopćeno je iz Ministarstva.


Na današnjem sastanku Uprava Uljanika i savjetnik koji sudjeluje u izradi programa restrukturiranja, prezentirali su osnovne dijelove programa restrukturiranja, a prema navodima, on će biti baziran na tri osnovna elementa: finaliziranju knjige narudžbi, transformaciji brodogradnje i diversifikaciji poslovanja, kaže se u priopćenju.


Dodaje se kako je dogovoreno da prvi nacrt programa restrukturiranja bude dostavljen Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstvu financija tijekom idućeg tjedna.




Usvajanje programa restrukturiranja u Vladi i Europskoj komisiji uvjet je za početak restrukturiranja u Uljanik Brodogradilištu.


Uprava Uljanika očekuje da će se to dogoditi do početka lipnja, kaže se u priopćenju.


Današnje predstavljanje programa restrukturiranja uslijedilo je nakon što je Kermas energija odabrana za strateškog partnera za ulazak u vlasničku strukturu Uljanika i provedbu restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta.


Sukladno smjernicama Europske komisije o državnim potporama za sanaciju i restrukturiranje nefinancijskih poduzetnika u teškoćama te Vladinoj odluci o davanju državnog jamstava za kreditno zaduženje Uljanik Brodogradilišta radi provedbe sanacije i financijske konsolidacije, treba što prije izraditi održiv program restrukturiranja.


Europska komisija zadala je 22. siječnja rok od šest mjeseci za izradu toga programa.