Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
20. veljače 2020.
Ispis članka: UPRAVA ULJANIK GRUPE 'Razumijemo radnike, u suradnji s državnom se trudimo riješiti plaću' - Novi List

NoviList.hr

UPRAVA ULJANIK GRUPE 'Razumijemo radnike, u suradnji s državnom se trudimo riješiti plaću'

Priopćenje

22. kolovoz 2018 11:46

Napisao: HINA

»Uprava razumije nezadovoljstvo radnika i u kontinuiranom je kontaktu sa svim tijelima države te radi na rješenju ove situacije. Kroz rješavanje plaće za srpanj intencija je riješiti i ukupno pitanje brodogradilišta u narednom razdoblju«, poručili su iz Uljanika

Foto Duško Marušić / PIXSELL

Uprava Uljanika je u srijedu, povodom štrajka radnika u riječkom i pulskom brodogradilištu, poručila da razumije njihovo nezadovoljstvo, da je u kontinuiranom kontaktu sa svim tijelima države, a kako je »kroz rješavanje plaće za srpanj intencija riješiti i ukupno pitanje brodogradilišta u narednom razdoblju«.

Radnici riječkoga Brodogradilišta 3. maja i pulskoga Uljanika, odnosno cijele Uljanik Grupe, počeli su u srijedu ujutro u sedam sati opći štrajk jer im nisu isplaćene plaće za srpanj, a štrajkat će na svojim radnim mjestima do ispunjenja uvjeta, odnosno do isplate plaća za srpanj.

Riječ je o štrajku do ispunjenja zahtjeva, odnosno isplate plaće, u kojem sudjeluju radnici svih sedam društava Uljanik Grupe u Puli, kao i radnici brodogradilišta »3.maj« u Rijeci. Od štrajka su izuzeti zaštitari, vatrogasci i dežurne službe. Radnici, kako je dogovoreno, štrajkaju na radnim mjestima.

»Uprava razumije nezadovoljstvo radnika i u kontinuiranom je kontaktu sa svim tijelima države te radi na rješenju ove situacije. Kroz rješavanje plaće za srpanj intencija je riješiti i ukupno pitanje brodogradilišta u narednom razdoblju«, poručili su iz Uljanika.

Dodaju da je uprava u stalnoj komunikaciji sa štrajkaškim odborom te u svakom trenutku na raspolaganju za neposredni sastanak i izmjenu svih najnovijih informacija koje očekuje.