Spajanje

Rapski Imperial i Hoteli Makarska najavili pripajanje u Imperial Rivieru

Hina

Padova rapskog Imperiala

Padova rapskog Imperiala

Novo poduzeće Imperial Riviera d.d. bit će vlasnik šest hotela, tri turistička naselja i dva kampa u Rabu i Makarskoj, što čini 3.618 smještajnih jedinica i kapacitet za prihvat devet tisuća gostiju, te će to biti i jedna od deset najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj



ZAGREB Dvije turističke kompanije – rapski Imperial i Hoteli Makarska u ponedjeljak su najavile da će se makarska turistička tvrtka pripojiti Imperialu te će nastaviti poslovati pod imenom – Imperial Riviera, s ciljem stvaranja snažnijeg investicijskog potencijala za dalji razvoj.


Ugovor o pripajanju potpisale su uprave te dvije hotelsko-turističke tvrtke, a objedinjene će tvrtke nastaviti poslovati pod imenom Imperial Riviera d.d. sa sjedištem u Rabu te podružnici u Makarskoj, navodi se u zajedničkom priopćenju Imperiala i Hotela Makarska, tvrtki koje su inače u sastavu Valamar Riviere.


Pripajanje trebaju odobriti i glavne skupštine tijekom svibnja ove godine.




»Novo poduzeće Imperial Riviera d.d. bit će vlasnik šest hotela, tri turistička naselja i dva kampa u Rabu i Makarskoj, što čini 3.618 smještajnih jedinica i kapacitet za prihvat devet tisuća gostiju, te će to biti i jedna od deset najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj«, ističu dvije hotelske tvrtke u zajedničkom priopćenju.


Najavljuju i da će se intenzivan investicijski ciklus pokrenut u prethodnom razdoblju u Makarskoj i na Rabu nakon privatizacije, vrijedan 250 milijuna kuna, nastaviti u objedinjenom poduzeću u značajnijem obimu i s puno većim investicijskim potencijalom, što će omogućiti i pojačana kapitalna ulaganja u budućnosti.


Nova Imperial Riviera d.d. planira nastaviti i ulagati u materijalna prava radnika u skladu s ulaganjima u turističke objekte i podizanjem kvalitete usluga, što uz povećanu upravljačku efikasnost i kvalitetnije korporativno upravljanje predstavlja dodanu vrijednost za djelatnike i dioničare.


»Imperial Riviera d.d. zapošljavat će oko 900 radnika u sezoni, od kojih je 40 posto stalno zaposlenih, uz zadržavanje svih stečenih prava zaposlenika u Makarskoj i na Rabu te ostanak na snazi postojećih kolektivnih ugovora. Ovo pripajanje će dugoročno osigurati još bolje uvjete rada, dok će poslovanje i dalje biti destinacijski organizirano, čime će se zadržati i u Makarskoj i na Rabu«, ističe u priopćenju predsjednik Uprave Hotela Makarska Joško Lelas.Slično je poručio i predsjednik Uprave Imperiala Vlado Miš, dodajući da će »Imperial Riviera nastaviti ulagati, otvarati nova radna mjesta, razvijati turističko poslovanje i djelovati kao gospodarski pokretač svojih destinacija, te biti u zajedničkom interesu svih dionika u kompanijama i lokalnih zajednica«.

Kako se najavljuje, pripajanjem će Hoteli Makarska prenijeti svu svoju imovinu, prava i obveze na Imperial pa će se ukupni temeljeni kapital Imperiala povećati s 254 milijuna kuna na 401 milijun kuna.


Kao naknadu za prenesenu vrijednost, dioničari Hotela Makarska postat će dioničari Imperiala, tako što će za svaku dionicu Makarske dobiti 0,32679 dionice Imperiala. Pripadajući broj dionica zaokružit će se na prvi niži cijeli broj, a dioničarima će se razlika prilikom zaokruživanja isplatiti u novcu.


»Valamar Riviera d.d. nastavit će upravljati svim hotelima, ljetovalištima i kampovima u Makarskoj i na Rabu pod brendovima Valamar – All You Can Holiday i Camping Adriatic by Valamar, čime je osiguran njihov kontinuitet na tržištu i nastavak uspješnog poslovanja u turizmu«, zaključuje se u priopćenju.