American Airlines

Prvi put u gotovo 30 godina Hrvatska ima direktan let za SAD

Portal Novilist.hr

Foto Reuters

Foto Reuters



Hrvatska će od iduće subote prvi put nakon gotovo 30 godina biti povezana sa SAD-om direktnom zračnom linijom! American Airlines uvodi sezonsku liniju Philadelphia – Dubrovnik, prvi let na rasporedu je 7. lipnja, javlja Index.


Avion Boeing 767-300ER 7. lipnja u 18.10 sati po lokalnom vremenu kreće s međunarodnog aerodroma u Philadelphiji, a u 9.30 ujutro idućeg dana po našem vremenu slijeće u Dubrovnik. Let traje 9 sati i 15 minuta. Prvi let iz Dubrovnika kreće 8. lipnja u 11.40 i traje 10 sati i 25 minuta.


Dubrovnik i Philadelphia bit će povezani tri puta na tjedan sve do 27. rujna. Letovi za Dubrovnik na rasporedu će biti utorkom, petkom i nedjeljom, a iz Dubrovnika letovi će kretati srijedom, subotom i ponedjeljkom.




Iz dubrovačke Zračne luke još su prošlog ljeta najavili te letove kazavši kako su pregovori s Amerikancima bili dugi. Direktnim letovima pohvalili su se i iz Hrvatske turističke zajednice.


“Nove aviolinije i povećanje broja rotacija su, između ostaloga, i rezultat aktivnosti Hrvatske turističke zajednice. Suradnju s avioprijevoznicima ostvarujemo kroz programe strateških promotivnih kampanja na emitivnim tržištima, koje za cilj imaju pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne i prometno dobro povezane cjelogodišnje destinacije.


Posebno nas veseli nova interkontinentalna linija na relaciji Philadelphia – Dubrovnik, koja nas nakon gotovo 30 godina po prvi puta spaja s tržištem SAD-a”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.


Zrakoplovna kompanija American Airlines je članica svjetskog zrakoplovnog udruženja Oneworld i trenutačno posjeduje 955 zrakoplova i zapošljava 122 000 zaposlenika. Dnevno obavi 6700 letova prema 350 odredišta. Za Dubrovnik će letjeti tipom zrakoplova Boeing 767-300 s kapacitetom 28 visoko luksuznih sjedala u poslovnom razredu i 181 sjedalo u ekonomskom razredu, a tijekom cjelokupnog leta putnicima će biti dostupna Wi-Fi usluga.


Philadelphia, koja se nalazi u saveznoj državi Pennsylvaniji, je najveće čvorište American Airlinesa na istočnoj obali i najvažnija transferna zračna luka za cijele Sjedinjenje Američke Države.


U ime American Airlinesa potpredsjednik kompanije za planiranje letova Vasu Raja izjavio je sljedeće: ‘Philadelphia je najveće čvorište American Airlinesa na sjeveroistoku SAD-a i nudi povezivanje s ostatkom SAD-a, Kanade i Karibima. Najznačajnije destinacije su Los Angeles, Miami, Toronto, New Orleans i Bahami’, piše Dubrovniknet.hr.