Bandić i Peruško

Postignut sporazum o nastavku suradnje Zagreba, Tiska i Agrokora

Hina

Foto Igor Kralj/PIXSELL

Foto Igor Kralj/PIXSELL

Bandić je naglasio da se sporazumom osigurava očuvanje radnih mjesta zaspolenika Tiska, a istovremeno i egzistencija više od 3500 radnika i njihovih obitelji na području cijele Hrvatske, od čega 1000 sa zagrebačkog područja



ZAGREB Postignut je sporazum o nastavku suradnje Grada Zagreba, Tiska i Agrokora, potvrdili su u srijedu na konferenciji za novinare zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško.


Bandić je naglasio da se sporazumom osigurava očuvanje radnih mjesta zaspolenika Tiska, a istovremeno i egzistencija više od 3500 radnika i njihovih obitelji na području cijele Hrvatske, od čega 1000 sa zagrebačkog područja.


Najavio je da se ponovno u cijelosti aktivira prodajna mreža Tiska koja je zbog kompleksne situacije bila ograničena ponudom i uslugama.




Kroz 142 prodajna mjesta i 170 lokacija na kojima prodaje karte, Tisak u Zagrebu ostvaruje oko 30 posto prihoda ukupne maloprodaje i osigurava više od 1000 radnih mjesta koja, osim prodavača, uključuju i zaposlenike u distribuciji, logistici i administraciji.


Osim toga, smanjenje broja prodajnih lokacija u Zagrebu ugrozilo bi distribuciju tiskovina, a posljedično i cjelokupnu industriju novinskih izdavača i grafičke industrije, čega je Grad Zagreb, kao društveno odgovoran, duboko svjestan, dodao je Bandić.


Podsjetio je da se problem daljnje poslovne suradnje Zagreba, Tiska i Agrokora počeo rješavati nakon sastanka kod premijera Andreja Plenkovića, gdje je spomenut problem međusobnih potraživanja, a nakon toga je dogovoren sastanak Bandića s Peruškom i njegovim suradnicima.


Sastanak je rezultirao sporazumom kojim je stavljena »točka na i« na dosadašnje prijepore, a podršku su iskazali i predstavnici zaposlenika i Uprave Tiska.


Peruško je naglasio kako je postignuti sporazum u poslovnom interesu obiju strana i od sistemskog značaja za dugoročnu održivost poslovanja Tiska.


Važnost sporazuma najbolje se očituje u tome što je Grad Zagreb, odnosno Zagrebački holding i ZET, jedan od najvažnijih poslovnih partnera Tiska, rekao je.


»Time omogućavamo očuvanje 3500 radnih mjesta u Tisku i njegovo dugoročno poslovanje u Zagrebu. Izuzetno nam je drago da je obnovljena suradnja između Agrokora i Zagreba, tako da izvanredna uprava može privesti proces nagodbe kraju«, istaknuo je Peruško.


Naglasio je da taj sporazum ni na koji način ne utječe na sve dosadašnje dogovore koje su postigli s ključnim sudionicima u postizanju nagodbe o Agrokoru, te da Zagrebački holding neće dobiti više tražbina nego drugi dobavljači.


»Kumulativno to će biti na razini 60-ak posto povrata ukupnih potraživanja Grada Zagreba, a bit će tu još iznos koji će se dobiti kroz nagodbu, kroz dulji vremenski period«, ustvrdio je Peruško.