Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Ispis članka: Liburnia Riviera Hotele kupio njemački proizvođač mega jahti za multimilijardere - Novi List

NoviList.hr

Liburnia Riviera Hotele kupio njemački proizvođač mega jahti za multimilijardere

Potpisan ugovor

11. srpanj 2019 17:15

Napisao: Portal Novilist.hr

Radi se o tvrtki iza koje stoji kapital jedne od najutjecajnih njemačkih obitelji Lürssen iz Bremena, poznatih graditelja megajahti za multimilijardere kao što su Larry Ellison i Roman Abramovič

Foto Marin Aničić

OPATIJA Tvrtka Gitone Adriatic današnjim potpisivanjem ugovora stekla je 53,94 posto dionica opatijske hotelske kuće Liburnia Riviera Hoteli.

Kako stoji u objavi na Zagrebačkoj burzi, između trgovačkog društva Gitone Adriatic i trgovačkih društava SNH ALFA, SNH BETA, SNH GAMA i SN PECTINATUS kao prodavatelja, dana 11. srpnja sklopljen je Ugovor o kupoprodaji dionica Liburnia Riviera Hotela.

Tvrtka Gitone Adriatic osnovana radi potrebe provedbe sklapanja Ugovora djeluje zajednički s preddruštvom Gitone Kvarner u postupku osnivanja, tvrtkom Gitone Beteiligungsverwaltungs iz Austrije te tvrtkom Holster Privatstiftung iz Austrije.

Kupac je stekao 53,94 posto svih dionica društva, čime je nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje dionica LRH.

Kako neslužbeno doznaje Poslovni, radi se o tvrtki iza koje stoji kapital jedne od najutjecajnih njemačkih obitelji Lürssen iz Bremena, poznatih graditelja megajahti za multimilijardere kao što su Larry Ellison i Roman Abramovič