Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 31° 2
Sutra: 31° 31° 2
24. kolovoza 2019.
Ispis članka: AGONIJA 'TREĆEG MAJA' SE NASTAVLJA: Pomoćnik ministra tražio još vremena, sutkinja odgodila ročište za 1. kolovoz - Novi List

NoviList.hr

AGONIJA 'TREĆEG MAJA' SE NASTAVLJA: Pomoćnik ministra tražio još vremena, sutkinja odgodila ročište za 1. kolovoz

Trgovački sud u Rijeci

4. srpanj 2019 11:18

Napisali: Orjana Antešić , P. N.

Ročište je, podsjetimo, nekoliko puta odgađano, a zadnji put je odgođeno početkom lipnja, kad je rečeno da se "ozbiljno razmatraju mogućnosti pozitivnog rješenja u "3. maju".

foto: arhiva NL

Na Trgovačkom sudu u Rijeci počelo je novo ročište, na kojem se odlučuje sudbina Trećeg maja. Na ročište je stigao i Zvonimir Novak, pomoćnik ministra gospodarstva, ali i Samir Hadžić, bivši predstavnik radnika u Nadzornom odboru Uljanika. Pomoćnik ministra Novak stigao je u društvu direktora Trećeg maja Edija Kučana. 

Sutkinja Ljiljana Ugrin na početku je pročitala iznos blokade brodogradilišta, koji je u ovom trenutku pao na 86 milijuna kuna. U nastavku ćemo donositi informacije o sudskom ročištu onako kako nam pristižu iz Trgovačkog suda, gdje se nalazi naša reporterka Orjana Antešić.

Ročište je, podsjetimo, nekoliko puta odgađano, a zadnji put je odgođeno početkom lipnja, kad je rečeno da se "ozbiljno razmatraju mogućnosti pozitivnog rješenja u "3. maju".

--------------------------------------

NOVO 11.29 sati: Sutkinja Ljiljana Ugrin odgodila je ročište za 1. kolovoza. Agonija Trećeg maja se nastavlja, nada za opstanak još nije izgubljena. 

NOVO 11.19 sati: Atmosfera na ročištu je prilično "napeta", jer Istrijani iz Trećeg maja žele postavljati pitanja. 

NOVO 11.16 sati: Zvonimir Novak zatražio je još nekoliko dana vremena, jer, rekao je, Vlada još nije donijela konačnu odluku.