Ozlijedio petero ljudi

Žrtva napada psa u Zagrebu: Pijana vlasnica je sjedila kao zombi, a onda me Otto zgrabio

Hina

Ilustracija / Image by Lucie Malouin from Pixabay

Ilustracija / Image by Lucie Malouin from Pixabay

On je hodao oko vlasnice, koja je sjedila kao zombi, crnog lica i uplakanih očiju. Bila sam na prvoj stepenici kad me pas gurnuo s obje šape, ispričala je žrtva napada profesorica S. K.



ZAGREB Žena čiji je pas, pasmine cane corso, u utorak poslijepodne na zagrebačkom Ksaveru napao i lakše ozlijedio petoro ljudi bila je vidljivo pijana, a psa je šetala bez povodca i brnjice, utvrdila je zagrebačka policija, koja ju tereti da je time dovela u opasnost živote napadnutih prolaznika »općeopasnom radnjom ili sredstvom«.


Pas kojeg je pod vidnim utjecajem alkohola šetala 45-godišnjakinja u jednom je trenutku napao trojicu muškaraca u dobi od 30, 71 i 46 godina i dvije žene od 46 i 47 godina, izvijestila je policija na svojim internetskim stranicama.


Četvero žrtava pas je ugrizao pa su liječničku pomoć zatražili u Klinici za traumatologiju gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni, dok je 46-godišnjakinji strgao odjeću.




Osumnjičena je odbila alkotestiranje, a nakon kriminalističkog istraživanja policija ju tereti za kazneno djelo »dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom«.


U policiji kažu da je pas smješten u azil za životinje gdje je na promatranju.


Već ugrizao čovjeka


– Nije točno da je moja supruga šetala psa. Pas je cijeli dan u kući, bio je na povodcu jer smo imali majstore. Oko 16 sati majstori su završili, pas je spavao, ona je išla baciti smeće, vrata su ostala otvorena i pas je pobjegao, ispričao je za 24 sata Ivan S. (62), vlasnik psa Otta, koji je u utorak poslijepodne na zagrebačkom Ksaveru napao pet i ugrizao četvero ljudi.


Pas star tri godine, koji prema riječima vlasnika ima rodovnicu te je pasmine cane corso, već je jednom prije ugrizao nekoga. Upravo zbog toga, priča Ivan, su posebno pazili na njega te ga nisu vodili van bez povodca.


Prva žena koju je pas ugrizao, profesorica S. K. (64) ispričala je da je nešto poslije 16 sati išla s nastave.


– Hodala sam kaskadama, bila sam na 3. etaži i vidjela vlasnicu kako sjedi na stepenicama. Uz nju je bio taj mladi pas znatno uznemiren. Znam s psima pa sam znala da mu ne smijem okretati leđa.


Stala i ukipila se


On je hodao oko vlasnice, koja je sjedila kao zombi, crnog lica i uplakanih očiju. Bila sam na prvoj stepenici kad me pas gurnuo s obje šape. Potom me zgrabio prvo za jednu, potom za drugu ruku, no nije me ugrizao, samo zaslinio, ispričala je za 24 sata.


U tom trenutku S. K. je stala i ukipila se.


– Znala sam da moram stajati mirno i ne raditi nikakve pokrete. Pas je tad počeo bježati, dok vlasnica uopće nije reagirala. Onda je krenula za njim i dvaput pala. Razmišljala sam treba li zvati policiju, ipak je moglo naići neko dijete. Sad mi je žao što nisam zvala, kazala je profesorica.


Smatra da za sve nije kriv pas, već vlasnici, koji ga nisu znali iskontrolirati. U ruci je držala ključ s igračkom, koju je pas uhvatio i počeo se igrati. Ubrzo ju je pustio, pa je uzela ključeve i nastavila dalje, pišu 24 sata.