Vrijeđanje na nacionalnoj osnovi

Zbog prijetnji, kukastog križa i slova “U” dvojica Zagrepčana prijavljena za zločin iz mržnje

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Dvojica uhićenih su prišli 38-godišnjaku i 54-godišnjakinji koji su se zajedno s još jednim maloljetnikom automobilom doveli do zgrade. Na putu do ulaza počeli su ih vrijeđati i prijetiti im na nacionalnoj osnovi, a kada su se požurili kako bi ušli u stan nasilnici su krenuli za njima te im prijeteći usmrćivanjem i gurajući vrata pokušavali ući u stan. Kako nisu uspjeli ući kroz vrata vratili su se do automobila oštećenih na kojem su sprejem ispisali slovo »U« i kukasti križ...

ZAGREB Zagrebačka policija pritvorila je i prijavila zbog zločina iz mržnje dvojicu 34-godišnjaka koje tereti da su svojim žrtvama prijetili i vrijeđali ih po nacionalnoj osnovi te im sprejem na automobilu nacrtali kukasti križ i slovo »U«.Policija tvrdi da su dvojica uhićenih u utorak oko oko 21.40 sati na Trgu Francuske republike prišli 38-godišnjaku i 54-godišnjakinji koji su se zajedno s još jednim maloljetnikom automobilom doveli do zgrade. Na putu do ulaza počeli su ih vrijeđati i prijetiti im na nacionalnoj osnovi, a kada su se požurili kako bi ušli u stan nasilnici su krenuli za njima te im prijeteći usmrćivanjem i gurajući vrata pokušavali ući u stan.

Kako nisu uspjeli ući kroz vrata vratili su se do automobila oštećenih na kojem su sprejem ispisali slovo »U« i kukasti križ.


»Kada je to oštećeni vidio s prozora, zajedno s 31-godišnjakom došao je ispred zgrade i pozvao osumnjičene da ne oštećuju vozilo. Osumnjičeni dvojac je tada prema njima počeo bacati boce i palice te su 38-godišnjak i 31-godišnjak pobjegli u stan te zatražili intervenciju policije«, izvijestila je zagrebačka policija na svojoj internetskoj stranici.


»Policijski službenici su u blizini mjesta događaja pronašli osumnjičene koji su počeli bježati te ih doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje nakon kojeg su ih predali pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli posebno izvješće«, dodaju u policiji.