Zatvorska bolnica

Zavadlav već sinoć prebačen u bolnicu u Zagrebu. Njegov odvjetnik boji se da bi ga u Splitu ubili

P. N.

Foto Emica Elvedji / PIXSELL

Foto Emica Elvedji / PIXSELL

Nije bilo razloga da odmah danas ide za zatvorsku bolnicu u Zagreb, bilo bi logično da ide sutra. Činjenica da mu nisu dozvolili da prenoći u zatvoru na Bilicama, pametnome govori dosta. O tome postoji li opasnost za Filipovu ugrozu, trebala bi bolje i više znati policija, rekao je Šerić



Trostruki ubojica iz Splita, 25-godišnji Filip Zavadlav, sinoć je prevezen iz Splita u zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Njegov odvjetnik Branko Šerić kaže kako postoji razlog zašto se tako požurilo s preseljenjem.


– Nije bilo razloga da odmah danas ide za zatvorsku bolnicu u Zagreb, bilo bi logično da ide sutra. Činjenica da mu nisu dozvolili da prenoći u zatvoru na Bilicama, pametnome govori dosta. O tome postoji li opasnost za Filipovu ugrozu, trebala bi bolje i više znati policija, rekao je Šerić za 24 sata.


Zavadlav je u Zagreb prebačen kombijem pravosudne policije sinoć u večernjim satima, nakon što je na preporuku vještakinje, zbog teškog psihičkog stanja, data preporuka da ode na psihijatrijski tretman. Ranije tijekom dana određen mu je jednomjesečni istražni zatvor. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio, tri kaznena djela teškog ubojstva i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.




Županijski državno odvjetništvo smatra da je motiv za ubojstva bila bezobzirna osveta prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno.


“I zločin je napravio rastrojen. Dečki koje je ubio maltretirali su ga i upadali mu u stan po noći i prijetili mu nožem”, izjavila je jučer njegova majka Etel Zavadlav.