Pijan za volanom

ZABIO SE U STUP JAVNE RASVJETE Pijani Riječanin u Čepinu sletio šleperom s ceste i teško se ozlijedio

Glas Slavonije

foto: Glas Slavonije

foto: Glas Slavonije

Teretno vozilo se zarotiralo i sletjelo u kanal, dok je prikolica ostala na kolniku. Vozač je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek gdje su mu utvrđene teške ozljede, te je zadržan na liječenju.



Pijani 56-godišnji vozač iz Rijeke teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koju je sam izazvao jučer oko 18.00 sati u Ulici kralja Zvonimira u Čepinu. Pod utjecajem 1,94 promila alkohola u krvi sletio je kamionom s prikolicom s ceste.


– Vozač teretnog vozila s prikolicom, riječkih registracija, pod utjecajem 1,94 promila alkohola, nije se kretao sredinom kolnika te je, dolaskom do raskrižja Ulica kralja Zvonimira i Stepinčeve, zahvatio kotačima travnatu površinu pokraj kolnika.


Pri tome je udario vozilom u stup javne rasvjete i prometni znak. Teretno vozilo se zarotiralo i sletjelo u kanal, dok je prikolica ostala na kolniku. Vozač je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek gdje su mu utvrđene teške ozljede, te je zadržan na liječenju – doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.




Pri slijetanju kamiona, prikolica se otvorila i teret je poispadao na cestu i zelenu površinu pokraj ceste. Promet Zvonimirovom ulicom bio je obustavljen više od pet sati, zbog očevida i izvlačenja kamiona iz kanala, od 19 do 2,32 sati. Policija je vozila preusmjeravala okolnim ulicama.


Sreća u nesreći je bila što u trenutku slijetanja šlepera s ceste nije naišlo nikakvo drugo vozilo, pa nije bilo više ozlijeđenih.


Mjesto nesreće osiguravali su, uz policiju, i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čepin.



Nevjerojatno će zazvučati i podatak, koji doznajemo iz policije, da je to jedina prometna nesreća koja se dogodila tijekom srijede u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji.


Pijani vozači veliki su problem, kako u prometu u Slavoniji i Baranji, tako i u cijeloj Hrvatskoj. Prema podacima iz Policijske uprave osječko-baranjske, tijekom prošle godine ispisano je 2.653 kazni za vožnju pod utjecajem alkohola, što je za 12,4 posto više u odnosu na 2017. godinu. Najveći broj prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola se odnosi na vozače motornih vozila s koncentracijom od 0,5 -1 promil alkohola u krvi, kojih je lani zaustavljeno 937.



U Hrvatskoj su alkoholizirani vozači u 2018. godini izazvali više od četiri tisuće prometnih nesreća, točnije 4043. U njima je 69 osoba smrtno stradalo, a još 2221 osoba je teže ili lakše ozlijeđena.


Najviše ljudi – 37 ubili su vozači koji su imali više od 1,50 promila alkohola u krvi, dok je 31 osoba poginula u prometnim nesrećama koje su izazvali vozači koji su imali od 0,51 i 1,50 promila u organizmu.