Nema svjedoka

Vozio 234 km/h, prošao kroz tri crvena i sve to snimao. Priveli ga pa pustili. Ne mogu mu ništa

Portal Novilist.hr

Foto Provjereno

Foto Provjereno

Teško će se bez svjedoka događaja doći do dokaza da je upravo on vozio i snimao jer gradskih kamera na Aveniji Dubrava nema, a policijska postaja pored koje je prošao vozač jurećeg automobila pokriva samo ulaz



RIJEKA Društvenim se mrežama protekloga tjedna munjevitom brzinom proširio uznemirujući video u kojem se vidi kako automobil jurca kroz naselje, prolazi kroz tri crvena i postiže brzinu od 234 km/h vozeći se Avenijom Dubrava. Snimka otkriva kako je vozač jurio u neposrednoj blizini mjesta na kojem se prošloga tjedna dogodila teška prometna nesreća u kojoj su se sudarila dva luksuzna automobila. Mladić je jurnjavu gradskom avenijom snimio i pod vlastitim imenom i prezimenom objavio na Instagramu.


Nakon što je više građana snimku prijavilo, isti mladić priveden je i ispitan. Ipak, teško će se bez svjedoka događaja doći do dokaza da je upravo on vozio i snimao jer gradskih kamera na Aveniji Dubrava nema, a policijska postaja pored koje je prošao vozač jurećeg automobila pokriva samo ulaz. Ipak, potrebno je dokazati da je to bila obijesna vožnja, koja je kažnjiva zatvorskom kaznom do 3 godine.


„Naš stav je da to ostane u domeni prekršaja. Teško je dokazati ovu izravnu namjeru i opasnost za život i tijelo jer u toj snimci ne vidi se nigdje da je nastupila, nitko od pješaka nije ugrožen“, rekao je za ‘Provjereno’ Mato Kovačević, pomoćnik načelnika za kontrolu i upravljanje u cestovnom prometu.




Novinarka Ana Malbaša pokušala je doznati zašto sve više ljudi divlja prometnicama, doznati zašto mladi imaju potrebu privlačiti pažnju takvim snimkama i stupiti u kontakt s mladićem koji je objavio snimku. U isto vrijeme, s juga zemlje stigla je strašna vijest: 20-godišnja djevojka izgorjela je u prometnoj nesreći, a automobil zbog kojeg je okrenula volan prema provaliji nije niti pokušao pružiti pomoć.


„Otvoriš oči, imaš svakakve slike. Čas mi je ona kako se smije. Čas mi je situacija zamišljam kako joj je bilo u tom autu. Kako joj je bilo kad je bila izgorila. Sve ti te slike kroz glavu onda se trgneš onda. Bolje mi je da ne znam“, kazala je za ‘Provjereno’ majka poginule Laure koja je odlučila progovoriti kako se ovakve stvari ne bi ponavljale.


„Ja ne želim nikoga kriviti niti ništa. Meni Laure više nema, nema, ali ako već si toliko neodgovoran da voziš tolikom brzinom i da ne paziš, onda si moga’ bit bar toliko odgovoran stat i pomoć. Ništa drugo“, rekla je Laurina majka.


Jesu li za nesreće krive loše prometnice, neodgovorni vozači ili sustav koji ih propušta kažnjavati, provjerila je Ana Malbaša, a cijelu priču pogledajte u ‘Provjerenom’ večeras u 22:25 na Novoj TV.