PU Primorsko-goranska

VARAO JE LJUDE U RIJECI I KASTVU: Ugovarao građevinske radove i uzimao novac, a posao nije odradio

P. N.

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

- Sa spomenutim osobama on je sklopio ugovore o izvođenju građevinskih radova, adaptacije stambenih prostora i uređenja okoliša, a koje do danas nije izvršio iako mu je dio novca za iste novac uplaćen. Ukupna materijalna šteta iznosi 242.378,50 kuna, izvijestila je policija.



Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju, izvijestila je Policijska uprava Primorsko-goranska.


Muškarca policija sumnjiči dab je kao vlasnik i odgovorna osoba jedne zagrebačke tvrtke, s ciljem da ostvari protupravnu imovinsku korist, prošle godine oštetio pet hrvatskih državljana na području Kastva i Rijeke.– Sa spomenutim osobama on je sklopio ugovore o izvođenju građevinskih radova, adaptacije stambenih prostora i uređenja okoliša, a koje do danas nije izvršio iako mu je dio novca za iste novac uplaćen. Ukupna materijalna šteta iznosi 242.378,50 kuna, izvijestila je policija.Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju, policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu. Za kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju prijavljena je i pravna osoba, točnije tvrtka na čijem čelu je bio čovjek osumnjičen za prevaru.