Istražni zatvor

Ubit ću te, nije mi to strano’: Riječanin u istražnom zatvoru zbog prijetnji i bludničenja nad djevojkom

Slavica Kleva

arhiva NL

arhiva NL

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik u veljači 2018. godine na području Rijeke izvršio spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem nad 31-godišnjakinjom, slomivši njen otpor prijetnjom ubojstvom.



Pedesetpetogodišnjem Riječaninu Z. Đ. određen je istražni zatvor nakon što je Županijsko državno odvjetništvo zaprimilo kaznenu prijavu Policijske uprave primorsko-goranske temeljem koje je pokrenulo provođenje istrage zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela silovanja, prijetnje i nametljivog ponašanja.


Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik u veljači 2018. godine na području Rijeke izvršio spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem nad 31-godišnjakinjom, slomivši njen otpor prijetnjom ubojstvom.


Osnovano se sumnja da joj je dva mjeseca, od veljače do kraja travnja, u više navrata prijetio silovanjem, premlaćivanjem i ubojstvom, ne samo da će ubiti nju već i članove njezine obitelji. Prijetio joj je da je to već činio pa je teško zamislivo kako se oštećena osjećala kroz cijelo to vrijeme iživljavanja, prijetnji, uhođenja, slanja telefonskih prijetnji. Malo je reći da je nesretnica dulje vrijeme trpjela jaki strah.




Osnovano se sumnja da je okrivljenik od veljače do kraja travnja 2018. godine oštećenicu svakodnevno pratio u kretanju i uhodio dolazeći joj ispred kuće, tražeći da s njim bude u intimnoj vezi, što je ona odbijala, čime je kod žrtve izazvao snažnu uznemirenost. Kad je konačno smogla snage i prijavila policiji Z. Đ.-a zbog svega što joj se događalo unazad nekoliko mjeseci, policija ga je uhitila i podnijela protiv muškarca kaznenu prijavu.


Okrivljenik je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, nakon čega je sudac istrage Županijskog suda prihvatio prijedlog da se okrivljenom Z. Đ.-u odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Tijekom istrage bit će ispitani svjedoci, članovi obitelji oštećenice, te istražene sve okolnosti njihova poznanstva.