Bludne radnje

Tužiteljstvo ulaže žalbu: Uvjetna kazna policajcu koji je tražio seks od vozačice da ju ne bi kaznio za prekršaj

Hina

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

 "Takvim je ponašanjem narušeno povjerenje građana u postupanje policije i potpuno je neprihvatljivo takvo ponašanje od jednog policijskog službenika, te će u tom pravcu ići naša žalba, a konačni će pravorijek dati viši sud koji će o našoj žalbi odlučivati", rekao je Kolaković



 Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo žalit će se na uvjetnu osuđujuću presudu kojom je nepravomoćno na šest mjeseci zatvora, uz rok kušnje od dvije godine, osuđen 45-godišnji bivši policajac iz Duge Rese, koji je počinio bludne radnje nad 29-godišnjom vozačicom, tražeći od nje seks kako ju ne bi novčano kaznio za prometni prekršaj. 


  Najavio je to u četvrtak Hini općinski državni odvjetnik Bruno Kolaković, ističući da se izrečenom uvjetnom osudom ne može ispuniti svrha kažnjavanja, posebno ne u smislu “generalne prevencije”. 


 Ustvrdio je kako se u ovom predmetu svrha kažnjavanja može ispuniti samo izricanjem zatvorske kazne, s obzirom da je okrivljenik narušio povjerenje građana u postupanje policije, što je, kaže, potpuno neprihvatljivo za jednog policajca.




 ”Takvim je ponašanjem narušeno povjerenje građana u postupanje policije i potpuno je neprihvatljivo takvo ponašanje od jednog policijskog službenika, te će u tom pravcu ići naša žalba, a konačni će pravorijek dati viši sud koji će o našoj žalbi odlučivati”, rekao je Kolaković.


 Zagrebački Općinski kazneni sud je ovoga tjedna 45-godišnjeg Darka B. proglasio krivim za kazneno djelo protiv spolne slobode, odnosno bludne radnje, te ga osudio na šest mjeseci zatvora, ali je zbog nekih olakotnih okolnosti kazna preinačena u uvjetnu te se neće izvršiti ako u naredne dvije godine ne počini novo kazneno djelo.


 Presudom je utvrđeno da je on 13. listopada 2013. godine u mjestu Lišnica nedaleko Duge Rese zaustavio 29-godišnju vozačicu tijekom kontrole prometa i alkotestom joj izmjerio 0,55 promila alkohola u krvi. Potom joj je, kako stoji u optužnici, “dirao spolovilo i vodio lascivni razgovor”, odnosno, po njezinim tvrdnjama, nakon što joj je vratio prometnu i vozačku dozvolu, “prešao rukom preko međunožja i poručio joj: valjda sam barem to zaslužio”.


 Tada je udaljen iz policijske službe sve do kraja postupka.