Napad na Peščenici

Teolog bivšu suprugu krvavo poučavao utegom: “Čekaj, imam još nešto za tebe”

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook

Nakon udarca od kojega je na trenutak ostala bez svijesti, uspio ju je ugurati u prtljažnik dok su se njihova djeca već nalazila u Škodi Super



Ispred zgrade u zagrebačkoj Peščenici 39-godišnjak je u četvrtak napao svoju bivšu suprugu teško je ozlijedivši. Udario ju je u glavu teškim metalnim predmetom koji je nosio u vrećici. Istražitelji sumnjaju da je riječ o utezima od pet kilograma koje je imao na spravi za vježbanje.


Kako doznaju 24 sata, bivši suprug napadnute žene kobnog je dana jedno njihovo dijete pokupio u vrtiću, a potom se dovezao do stambene zgrade na Peščenici po drugo dijete. Planirao ih je odvesti u Osijek gdje mu žive roditelji.


Tog četvrtka ispred zgrade predao joj je prljavo rublje koje je uzeo u vrtiću. Uzela ga je i počela se udaljavati.




– Čekaj, imam još nešto za tebe, iznenada je poviknuo.


Žena se počela vraćati, no čim mu je prišla udario ju je po glavi. Nakon udarca od kojega je na trenutak ostala bez svijesti, uspio ju je ugurati u prtljažnik dok su se njihova djeca već nalazila u Škodi Superb.


Nakon što je bivšu utrpao u prtljažnik, udario ju je još nekoliko puta. Njezine krikove čuli su susjedi i pohrlili joj u pomoć, pišu 24 sata.


Tri muškarca zajednički si odgurnuli nasilnika od vozila i tako omogućili napadnutoj da pobjegne u obližnju zgradu.


– Na ulazu u zgradu i u liftu sve je bilo puno krvi, opisali su stanari.


Teško ozlijeđena žena na Facebooku je objavila i fotografiju iz bolnice, koju je kasnije uklonila. Lice joj je natečeno, a glava u zavojima.


– Višestruki prijelomi lubanje, 13 rana za šivanje, zaostali metali u glavi. Desna šaka u potpunosti slomljena, vjerojatno idem na operaciju, navela je žrtva na društvenoj mreži nakon brutalnog napada.


Policija je nasilnika pronašla oko ponoći u Osijeku i uhitila. Kako doznaju 24 sata, imao je jedan promil alkohola u krvi u trenutku uhićenja. Dosad nije osuđivan, a po struci je teolog.


U subotu su nasilnika doveli pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu koji mu je odredio istražni zatvor kako ne bi mogao utjecati na svjedoke ili ponoviti djelo.