Strašna smrt

TRAGEDIJA NA KRKU Radnik lokalnog komunalnog poduzeća skončao u preši za sabijanje otpada

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Kako je i zašto došlo do nesreće odnosno upadanja djelatnika otočne komunalne tvrtke u otvor moćne preše kontejnera namijenjenog zbrinjavanju prikupljenog kartona za sad još nije poznato



Šezdesetdvogodišnji djelatnik krčke komunalne tvrtke »Ponikve eko otok Krk« poginuo je proteklog vikenda u, prema svemu sudeći, nesretnom slučaju na svom radnom mjestu.


Kako neslužbeno doznajemo, nesretni radnik Dragan Cunjak iz Omišlja, život je izgubio tijekom subotnjeg prijepodneva kad ga je zahvatio pres-kontejner namijenjen sabijanju kartonske ambalaže unutar Ponikvina reciklažnog dvorišta u Omišlju.


Kako je i zašto došlo do nesreće odnosno upadanja djelatnika otočne komunalne tvrtke u otvor moćne preše kontejnera namijenjenog zbrinjavanju prikupljenog kartona za sad još nije poznato, ali prema saznanjima iz krugova upućenih u istražne aktivnosti koje se još uvijek provode, policija isključuje mogućnost da je smrtno stradavanje djelatnika Ponikava posljedica kaznenog djela.




Uzrok tragedije odnosno smrtnog stradavanja djelatnika navedene tvrtke, čini se zasad, splet je nesretnih okolnosti. 


Kako doznajemo, nesretni je radnik bio zaposlen na tzv. »posebnom sabirnom mjestu« (kakva djeluju u svim krčkim jedinicama lokalne samouprave i koja su namijenjena prihvatu i zbrinjavanju glomaznijeg otpada kojeg ondje sami dovoze građani). U trenutku stradavanja ondje je bio sam tako da nitko nije svjedočio samom trnutku nesreće niti okolnostima koje su dovele do upadanja komunalnog djelatnika u velik i moćan stroj.


Nesretnika su, prema neslužbenim saznanjima upućenih u ovaj tragični slučaj, djelimično uglavljenog u unutrašnjost pres-kontejnera u subotu, nešto iza 11 sati, pronašli korisnici tog kompleksa. Unatoč tome što je odmah alarmirana i služba hitne medicinske pomoći, kao i policija, radniku više nije bilo pomoći te je konstatirana smrt na mjestu nesretnog događaja. 


Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista…