Nema zločina

TIJELO PRONAĐENO U MORU Konačno otkriven uzrok smrti Tršćanina u marini u Ičićima

Šarlota Brnčić

Riccardo Zorzin nije pao u more s broda kompanije za koju radi, u trenutku smrti boravio je upravo u ACI marini gdje mu se nalazi jedrilica – potvrdio je njegov šogor



RIJEKA Tršćanski menadžer, 55-godišnji Riccardo Zorzin, čije je beživotno tijelo pronađeno u moru 26. prosinca upleteno u konope jedne od jahti vezane u ACI marini u Ičićima, nije pao u more s jednog od putničkih brodova američke kompanije Princess Cruises.


U trenutku smrti boravio je upravo u ACI marini gdje mu se na vezu nalazi jedrilica, potvrdio je za tršćanski list Il Piccolo njegov šogor Mauro Morucci. Suprotno prvim saznanjima koje je imala obitelj tragično preminulog, ne postoji videosnimka na kojoj bi bili zabilježeni posljednji trenuci njegova života niti postoje očevici koji su vidjeli da je pao u more sa svoje jedrilice.


Ništa čudno 


– Niti ja ne znam što se točno dogodilo i kako je Riccardo završio u moru. Nisu nam rekli ništa, a u svakom slučaju ne želim dalje razgovarati s novinarima – izjavila je za Il Piccolo ožalošćena supruga Teresa D’Amico. Obitelj se, kako je to pojasnio Morucci, u prvom trenutku nije zabrinula kad s njim nisu uspjeli stupiti u kontakt.




– Odlazio je zbog potreba posla na duža putovanja i ukoliko se dan-dva nije javljao na telefon, to nam nije bilo ništa čudno – kazao je Morucci. O pronalasku tijela obitelj je izviještena tek 29. prosinca i to putem talijanskog konzulata u Rijeci, no iako za obitelj to možda može biti sumnjivo, činjenica je da vijesti kasne po nekoliko dana kada teku službenim, diplomatskim kanalima. Uostalom niti se obitelj prethodno nije javila konzulatu u Rijeci zbog Zorzinovog nejavljanja na telefon i nestanka. Konzulat je o smrti talijanskog državljanina izvijestila policija.


Volio jedrenje 


U ACI marini u Ičićima Zorzin je na vezu imao jedrilicu manjih dimenzija i to otprilike unatrag dvije godine. Dolazio je u slobodno vrijeme i bio veliki zaljubljenik u jedrenje, ispričali su njegovi prijatelji tršćanskom listu. Kao generalni menadžer prestao je raditi na kruzerima kompanije Princess Cruises prije šest godina, no iako više nije plovio, nastavio je raditi za tu kompaniju brinući se za logistiku i nabavu u Europi te je bio zadužen za rad s dobavljačima na cijelom europskom kontinentu.


Da muškarčeva smrt nije sumnjiva, kao i da je već prvim, preliminarnim pregledom utvrđeno da nema elemenata kaznenog djela, izvještavali smo već na dan pronalaska. To nam je još jednom jučer potvrđeno iz Policijske uprave primorsko-goranske. »Tijelo muškarca za kojeg je utvrđeno da je riječ o talijanskom državljaninu prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci. Utvrđeno je da je uzrok smrti utapanje. Prikupljena saznanja do kojih je policija došla tijekom kriminalističkog istraživanja ne ukazuju da se njegova smrt dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela. O cjelokupnom događaju policija će po svim prikupljenim saznanjima i dokumentaciji izvijestiti mjerodavno državno odvjetništvo«, stoji u odgovoru na naše upite.