Put do dna

Riječanka koja je poznanika napala nožem počinila još jedno nedjelo: Glumeći čistačicu opljačkala starca

Slavica Kleva

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Tupek je s nepoznatim kompanjonom na prevaru ušla u stan naivnog Riječanina (81), a tada je nastupio užas – nesretni čovjek je bez milosti pretučen i opljačkan. No stigla ju je ruka pravde



RIJEKA Silviju Tupek (41) optuženu za pokušaj ubojstva poznanika kojeg je u svom stanu napala nožem sredinom siječnja ove godine, sustigla je u međuvremenu nova istraga. Osumnjičena je za razbojništvo koje je počinila s jednim za sada nepoznatim muškarcem, vremešnim Riječninom.


S obzirom da je riječ o nimalo bezazlenom kaznenom djelu, razbojništvu, sudac istrage Županijskog suda Vlado Bosner prihvatio je prijedlog općinske tužiteljice da joj se ovaj puta odredi istražni zatvor. Stoga će Tupek uskoro sjesti na optuženičku klupu za pokušaj ubojstva ali će izvjesno vrijeme provesti u istražnom zatvoru i vrlo izvjesno dočekati još jednu optužnicu u zatvoru, za razbojništvo. Općinsko državno odvjetništvo provelo je istragu temeljem policijske prijave za događaj koji se zbio usred dana prošli tjedan oko 13 sati u Kvaternikovoj ulici.


Daj novac! 


Sumnja se da je Tupek zajedno i dogovorno, sa za sada nepoznatom muškom osobom s ciljem da se domogne novca i drugih vrijednih stvari muškarca starije životne dobi, pokucala na njegova vrata. Potom i pozvonila pa se predstavila kao djelatnica čistoće, da je čistačica i zatražila da ga pusti u stan što je naivni i dobrodušni Riječanin (81) i učinio. No, odmah za osumnjičenom u stan je ušao nepoznati muškarac koji je vratiju, čim je zakoračio u stan, krenuo fizički napadati vlasnika. Hvatao ga je rukama za vrat, gušio i gurao pa oborio na tlo i dok je on bespomoćno ležao na tlu nastavio ga tući rukama i nogama vičući »Daj novac, gdje je novac, ubit ću te«! Nesretni čovjek zadobio je srećom lakše ozljede u vidu kontuzija po licu, ustima, očnim vijeđama.




U međuvremenu je dvojac pretražio stan, i u džepu hlača koje su bile naslonjene na fotelju u dnevnom boravku našli 4.500 kuna u apoenima od 200 i 100 kuna. Prije nego li su izašli iz stana i dobro ga pregledali, Tupek je »operirala« po smočnici pa mu ukrala više konzervi ribljih pašteta i tek tada su opaki razbojnici dali petama vjetra.


Nož u leđa 


Brzo je policija ušla u trag osumnjičenoj, a upravo zbog opasnosti da bi mogla ponoviti ovo ili učiniti neko drugo kazneno djelo, Tupek je zadržana u istražnom zatvoru.


Tupek će ovih dana sjesti na optuženičku klupu i zbog pokušaja ubojstva. Nemio slučaj odigrao se 11. siječnja ove godine oko 23 sata u stanu na Rastočinama u kojem Silvija Tupek živi. Prilikom opijanja s 37-godišnjim Daliborom R. i u u nakani da ga liši života, Tupek je s police u kuhinji uzela nož oštrice duge 20 centimetara. U trenutku kad joj je on u dnevnom boravku bio okrenut leđima, zamahnula je nožem i ubola ga u lijevu stranu gornjeg dijela leđa. Ubodna rana koju mu je nanijela bila je teška i po život opasna, muškarcu je život spašen brzom intervencijom liječnika i hitnim operativnim zahvatom. Naknadno je ustanovljeno da je optužena Tupek u vrijeme događaja bila teško pijana, u krvi joj je utvrđena koncentracija od 2,02 promila alkohola, uz dokazano prisustvo anksiolitika, dok je ranjeni Dalibor bio pripit, pokazalo se da je imao 1,08 promila alkohola.