Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Ispis članka: Riječani, jeste li još naoružani? U policiju dostavljena poluautomatska puška, bombe, streljivo... - Novi List

NoviList.hr

Riječani, jeste li još naoružani? U policiju dostavljena poluautomatska puška, bombe, streljivo...

Manje oružja, manje tragedija

11. rujan 2018 12:59

Napisao: P. N.

Iz policije pozivaju i ostale građane koji još uvijek neovlašteno posjeduju oružje i ostala minsko-eksplozivna sredstva da ih predaju bez bojazni od bilo kakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.

foto: arhiva NL

Policijska uprava Primorsko-goranska izvijestila je da su tijekom proteklih nekoliko dana, u sklopu akcije "Manje oružja, manje tragedija", policijski službenici od građana s područja Rijeke i Bribira preuzeli jednu poluautomatsku pušku s pripadajućim okvirima, tri ručne bombe i 517 komada različitog streljiva.

- Navedene predmete preuzeli su službenici Protueksplozijskog odjela ove policijske uprave te će biti zbrinuti prema pravilima struke, izvijestila je policija.

Iz policije pozivaju i ostale građane koji još uvijek neovlašteno posjeduju oružje i ostala minsko-eksplozivna sredstva da ih predaju bez bojazni od bilo kakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.

- Predajom oružja i drugih predmeta građani će svoj dom učiniti sigurnijim te smanjiti mogućnost ozljeđivanja uslijed neželjenog aktiviranja ovih sredstava. Ujedno molimo građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. Dovoljno je nazvati policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po pozivu će na njihovu kućnu adresu doći policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka, čime se građanima jamči anonimnost i sigurno preuzimanje opasnih sredstava, navode iz policije.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a detaljne informacije o provedbi akcije "Manje oružja, manje tragedija" mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.