Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 2n
Sutra: 16° 16° 2n
23. listopada 2019.
Ispis članka: Presretači lovili 'bijesne' vozače: Od Matulja prema Rijeci kod ograničenja 90 vozio skoro 180 na sat - Novi List

NoviList.hr

Presretači lovili 'bijesne' vozače: Od Matulja prema Rijeci kod ograničenja 90 vozio skoro 180 na sat

Posada presretača

12. listopad 2018 15:22

Napisao: P. N.

Svima spomenutima izrečene su novčane kazne u iznosu od tri tisuće kuna kuna te zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima odgovarajuće kategorije na rok od mjesec dana.

foto: arhiva NL

Posada policijskog presretača Policijske uprave primorsko-goranske zabilježila je jučer više prekršaja prekoračenja dozvoljenih brzina kretanja vozila, kao i niz drugih prometnih prekršaja.

- Od prekršaja prekoračenja brzina, izdvajamo one koje su počinila trojica vozača na auto cesti A7, krećući se iz smjera Matulja prema Rijeci. Prvi od njih zaustavljen je u 11.25 sati, a riječ je o 40-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je upravljao motociklom marke Honda, riječkih registracijskih oznaka, krećući se brzinom od 171 kilometar na sat na dijelu gdje je ograničenje brzine 90 kilometara na sat, izvijestila je policija.

Policija je zabilježila o još dva slična slučaja, a kažnjeni su hrvatski i slovenski državljanin.

- Druga dvojica vozača zatečena su na dionicama na kojima je ograničenje brzine 100 kilometara na sat. U 19.43 sati zaustavljen je slovenski državljanin u dobi od 42 godine koji je osobnim vozilom marke BMW, slovenskih oznaka upravljao brzinom od 173 kilometra na sat, dok je u 20.13 sati zaustavljen hrvatski državljanin, starosti 45 godina, vozač motocikla marke Yamaha, pulskih registracijskih oznaka, koji se kretao brzinom od 176 kilometara na sat, stoji u policijskom izvješću

Svima spomenutima izrečene su novčane kazne u iznosu od tri tisuće kuna kuna te zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima odgovarajuće kategorije na rok od mjesec dana.