Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
17. listopada 2019.
Ispis članka: Pozvao huligane: Zbog napada na vaterpoliste Crvene Zvezde priveden i sin splitskog trenera? - Novi List

NoviList.hr

Pozvao huligane: Zbog napada na vaterpoliste Crvene Zvezde priveden i sin splitskog trenera?

Uhićena trojica

10. veljača 2019 15:02

Napisao: Portal Novilist.hr

Kako doznaje Slobodan, muškarac radi kao konobar u kafiću na Rivi te je policiji polazišna točka za njegovo privođenje sumnja da je on pozvao ostale napadače kada su vaterpolisti sjeli na štekat

Foto Screenshot Al Jazeera YouTube

Među muškarcima koje je policija privela u službene prostorije zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi je i sin poznatog nogometnog trenera iz Splita, doznaje Slobodna Dalmacija, ne navodeći ime.

Kako doznaje Slobodna, muškarac radi kao konobar u kafiću na Rivi te je policiji polazišna točka za njegovo privođenje sumnja da je on pozvao ostale napadače kada su vaterpolisti sjeli na štekat.

Upravo stoga mu je oduzet mobitel i zatražen nalog za pregled komunikacije na njemu.

Iz splitske policije se saznaje kako su u službne prostrorije u nedjelju ujutro dovedene tri osobe koji se dovode u vezu s napadom dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres, saznaje se iz PU splitsko-dalmatinske.

Službeno izvješće navodi kako su napadnuta tri strana državljanina i to 29-godišnji državljanin Crne Gore te 26-godišnji i 25-godišnji državljani Srbije. Odmah po zaprimanju dojave policija je započela intenzivno i sveobuhvatno kriminalističko istraživanje koje je dalo svoje rezultate, stoji u obavjesti iz policije.

Napadnuti su vaterpolisti Aleksandro Kralj, koji se većih batina spasio skokom u more iz kojeg je izašao tek nakon što je skinuo trenerku sa obilježjima kluba, te Dušan Vasić i Miloš Maksimović.

Upravo crveno-bijele trenerke i amblemi na njima bile su okidač zbivanja u subotu oko 13,40 sati. Dok je bio u moru Aleksandar Kralj je vikao: “Ja sam Crnogorac, nisam Srbin!” dok se sa rive čulo: “Četnik!”. kada je došla policija odveli su ga u hotel, a kasnije je potražio liječničku pomoć te je utvrđeno kako ima lakše tjelesne ozlijede u predjelu nosa I sljepočnice.

Druga dvojica napadnutih sami su se vratili u hotel. Zbog nemilog događaja vaterpolisti Crvene zvezde nisu ostalu u Splitu gdje su trebali u subotu poslijepodne igrati sa splitskim Mornarom već su otišli natrag u Beograd, piše Slobodna Dalmacija.