Eskalacija

Policajac u Gorskom kotaru nastrijelio još jednog migranta: ‘Do opaljenja je došlo zbog pružaja otpora’

P. N.

Ilustracija Armin Durgut / PIXSELL

Ilustracija Armin Durgut / PIXSELL

Zadnji ovakav slučaj dogodio se prije 11 dana na području Tuhobića, gdje je policajac iz puške propucao migranta i nanio mu ozljede opasne po život. Policija je i tada izvijestila da se radilo o slučajnom opaljenju oružja



Na području Primorsko – goranske županije policija je vatrenim oružjem nastrijelila još jednog migranta. 


Incident se, javlja danas PU primorsko goranska, dogodio jučer u kasnim popodnevnim satima, na širem području Mrkoplja, gdje su policajci zatekli veći broj nepoznatih osoba. 


– Tijekom policijskog postupanja, jedna od zatečenih osoba, u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim djelovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, kojom prilikom je došlo do posljedičnog zadobivanja ozljeda. Osobi je odmah pružena hitna medicinska pomoć te je zbrinuta. Prema prvim neslužbenim informacijama radi se o lakšoj ozljedi, rečeno je u policiji.




Policija utvrđuje sve okolnosti pod kojima se događaj odvio.


Zadnji ovakav slučaj dogodio se prije 11 dana na području Tuhobića, gdje je policajac iz puške propucao migranta i nanio mu ozljede opasne po život. Policija je i tada izvijestila da se radilo o slučajnom opaljenju oružja.