Neoprezno pretrčavanje

Pješak kojeg je sinoć na Kantridi udario “scenic” umro je u riječkom KBC-u

Romana Crgol

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Pješak je hitno prevezen u na sušački hitni trakt, a reanimacija je započela već po dolasku hitne službe na poprište događaja. Unatoč svim naporima liječničke ekipe, čovjek je ipak podlegao teškim ozljedama, kazali su nam dežurni liječnici 



RIJEKA Pješak zrelije dobi kojeg je jučer na Kantridi udario automobil, umro je kasno sinoć u riječkom KBC-u. Već i prizor na mjestu nesreće u Liburnijskoj ulici nije slutio na dobro – razbijen prednji dio automobila i vjetrobransko staklo rječito su govorili o silini udarca koju je zadobio pješak.


Novinarima koji dugo godina izvještavaju o prometnim nesrećama zapao je za oko posebno zlokoban detalj; cipela iz koje je nesretni čovjek izbačen nakon snažnog udarca automobila. Pješak je očito iz nekog razloga odlučio prijeći vrlo prometnu cestu s četiri trake na mjestu gdje nije predviđen prijelaz za pješake. No o svim okolnostima nesreće više će reći policija nakon što završi očevid.


U nesretnog čovjeka udario je »renault scenic« riječkih registarskih oznaka, nešto prije 20 sati krečući se u pravcu Opatije u neposrednoj blizini kafe bara »Had«.




– Pješak je hitno prevezen u na sušački hitni trakt, a reanimacija je započela već po dolasku hitne službe na poprište događaja. Unatoč svim naporima liječničke ekipe, čovjek je ipak podlegao teškim ozljedama, kazali su nam dežurni liječnici iz Sušačke bolnice.