Uhićen i udaljen iz službe

Pijani policajac pištoljem prijetio supruzi, a zatim i susjedu koji ju je stao braniti

Hina

Reuters

Reuters

Do incidenta je došlo oko 2 sata ujutro na području Osijeka, a 40-godišnji policajac koji se nalazi na bolovanju, u alkoholiziranom je stanju verbalno i fizički napao svoju 34-godišnju suprugu. Supruga je tijekom napada izašla iz stana u dvorište gdje joj je suprug prijetio privatnim pištoljem kojeg legalno posjeduje. U tom je trenutku ua dvorište izišao 39-godišnji susjed koji je čuo kako žena zove u pomoć, a policajac je zaprijetio i njemu



OSIJEK Iz službe je privremeno udaljen 40-godišnji policajac koji je uhićen nakon što je noćas u alkoholiziranom stanju, verbalno i fizički napao svoju suprugu te prijetio pištoljem njoj i susjedu, izvijestila je u utorak osječko-baranjska policija.


Do incidenta je došlo oko 2 sata ujutro na području Osijeka, a 40-godišnji policajac koji se nalazi na bolovanju, u alkoholiziranom je stanju verbalno i fizički napao svoju 34-godišnju suprugu.


Supruga je tijekom napada izašla iz stana u dvorište gdje joj je suprug prijetio privatnim pištoljem kojeg legalno posjeduje. U tom je trenutku u dvorište izišao 39-godišnji susjed koji je čuo kako žena zove u pomoć, a policajac je zaprijetio i njemu.




Policija je stigla na mjesto događaja odmah po dojavi te su zaustavili daljnje nasilničko ponašanje kolege kojem je izmjerena koncentracija od 1,18 promila alkohola u krvi. Oduzeti su mu službeni i privatni pištolj te je uhićen.


U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, a uhićeni policajac privremeno je udaljen iz službe.


U Policijskoj upravi ističu kako imaju nultu točku tolerancije prema svakoj vrsti nasilja, posebice prema obiteljskom nasilju kao i da su policijski službenici dužni svojim primjerom u profesionalnom i privatnom životu promicati kulturu nenasilja i poštivanja ljudskih prava, osobito ljudskih prava žena.


Stoga snažno osuđujemo ovakvo ponašanje koje je u potpunosti nespojivo s obnašanjem policijske službe i neće biti tolerirano u policijskim redovima, poručeno je iz osječko-baranjske policije.