Dovršena obrada

PRIVEDENI NAPADAČI Prvo su vrijeđali Saida na rasnoj osnovi, a onda udarili Futacsa

Hina

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv dvojice osumnjičenih podnesen je optužni prijedlog, zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije



Splitska policija je završila kriminalističko istraživanje nad dvije osobe (22 i 21 godinu) za koje je utvrđena sumnja da su 23. travnja ove godine sudjelovale u izgredu u kojem je ozlijeđen nogometaš Hajduka Marko Futacs.


Kako je u petak navečer izvijestila splitska policija nakon završene kriminalističke istrage nad dvije osobe (22 i 21. godina), utvrđena je sumnja da su 23. travnja 2018. oko 14 sati u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Splitu, nakon što su uočili dolazak pet igrača nogometnog kluba, vikali i vrijeđali 25-godišnjaka na rasnoj osnovi, a nakon što ih je 28-godišnjak zamolio da prestanu s takvim ponašanjem, 22-godišnjak ga je fizički napao, udarivši ga nogom u glavu.


Prema ranijim medijskim navodima ozlijeđeni 28-godišnjak je Hajdukov nogometaš Marko Futacs.




Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv dvojice osumnjičenih podnesen je optužni prijedlog, zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije.


Dodaje se kako se dvojica osumnjičenih »dovode nadležnom Prekršajnom sudu.«