Krađa u Smiljanu

PREVARANTI RADE PREKOVREMENO ‘Gospođa iz katastra’ pokrala 99-godišnjaka

Marin Smolčić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Mlađa žena predstavila se kao djelatnica katastra i starcu ponudila uslugu „pravilnog knjiženja“ njegove zemlje. Od starca je potom  zatražila na uvid odrezak od zadnje mirovine i nakon što je izvadio iz novčanika odrezak i pokazao joj ga,  „gospođa iz katastra“ je zgrabila novčanik u kojem je ugledala nekoliko tisuća kuna, istrčala iz kuće i pobjegla automobilom



GOSPIĆ Prevaranti rade i prekovremeno! Ovo bi bio sukus događaja koji se zbio protekloga vikenda u Smiljanu pored Gospića. U subotu oko 12.30 sati nepoznata ženska osoba je od 99-godišnjaka ukrala novac.


 


Dogodilo se to kada se mlađa žena u dobi od 30 godina  predstavila kao djelatnica katastra i starcu ponudila uslugu „pravilnog knjiženja“ njegove zemlje. Kako je pri tome rekla  „zemlja u njegovom vlasništvu nije dobro uknjižena i da će morati platili tisuću kuna da se zemlja pravilno uknjiži“.




 


Od starca je potom  zatražila na uvid odrezak od zadnje mirovine i nakon što je izvadio iz novčanika odrezak i pokazao joj ga,  „gospođa iz katastra“ je zgrabila novčanik u kojem je ugledala nekoliko tisuća kuna, istrčala iz kuće i pobjegla automobilom.


Završni dio ovoga lopovluka dogodio se u svega nekoliko sekundi. Dok se starac ustao iz stolice, iz njegova dvorišta i vidokruga nestao je automobil s „gospođom iz katastra“ i djedovim novcem.