Sukob vatrenim oružjem

Ovo je Riječanin osumnjičen za pucnjavu u Viškovu, terete ga za pokušaj ubojstva

Slavica Kleva

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

G. B. (40) se u noći sa subote na nedjelju fizički sukobio s 30-godišnjakom, a sukob je kulminirao potezanjem pištolja. Ozlijeđeni muškarac u kritičnom je stanju hitno prevezen u KBC Rijeka



RIJEKA Riječanin G. B. (40) koji se sumnjiči da je u noći 9. lipnja ispred ugostiteljskog objekta u Viškovu vatrenim oružjem ozlijedio 30-godišnjaka danas je priveden kod sutkinje istage. Ona će kasnije popodne odlučiti o tome hoće li osumnjičenome biti određen istražni zatvor.


Prije toga ispitan je na Županijskom državnom odvjetništvu, u pratnji odvjetnika Milenka Škrleca i Saše Jelušića. Budući da se vrlo kratko zadržao kod tužitelja postoji mogućnost da se branio šutnjom.


Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju.




On se u noći sa subote na nedjelju fizički sukobio s 30-godišnjakom, a sukob je kulminirao potezanjem pištolja. Ozlijeđeni muškarac u kritičnom je stanju hitno prevezen u KBC Rijeka radi pružanja liječničke pomoći.



Samo sat vremena nakon vatrenog okršaja na ulici, u policiju je priveden osumnjičeni G. B.


U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja pronađeno je spomenuto vatreno oružje, odnosno pištolj koji je osumnjičeni 40-godišnjak nezakonito posjedovao te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana.


Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku, priopćila je ranije Policijska uprava primorsko-goranska.