Horor u Palovcu

Otkriven uzrok smrti Jasmine Dominić? ‘Udarana je po glavi, napukla joj je lubanja’

Portal Novilist.hr

Photo Screenshot N1, Pixsell

Photo Screenshot N1, Pixsell

Jedan od prvih zadataka obducenata bio je odstraniti sasušenu krv koja se nalazi na glavi, pronaći eventualnu ranu, ustanoviti način njenog nastanka te je li bila smrtonosna



VARAŽDIN Nakon dva i pol sata završena je obdukcija tijela Jasmine Dominić. Obdukcija je nekoliko dana odgađana jer se čekalo da se tijelo odmrzne nakon što je, kako se pretpostavlja, 18 ili 19 godina bilo u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu.


Jutarnji doznajemo da je obdukcija utvrdila da je uzrok smrti nesretne žene puknuće lubanje. Jasmina je dobila najmanje dva udarca u glavu nepoznatim predmetom, piše Jutarnji.


Darko Galić, županijski državni odvjetnik, za Jutarnji list je otkrio da bi nalazi obdukcije tijela Jasmine Dominić trebali stići danas popodne.




Forenzičarima je velik problem bio to što je tijelo potpuno zakočeno, savijeno u položaju u kojem je bilo zaleđeno godinama – s glavom naprijed kod nogu. Jedan od prvih zadataka obducenata bio je odstraniti sasušenu krv koja se nalazi na glavi, pronaći eventualnu ranu, ustanoviti način njenog nastanka te je li bila smrtonosna, pišu 24 sata.


Tijelo Jasmine Dominić, prema neslužbenim informacijama, pronašao je budući zet Smiljane Srnec, koja je osumnjičena za ubojstvo svoje sestre te da je njezino tijelo skrivala gotovo dva desetljeća u škrinji u vlastitoj obiteljskoj kući u Palovcu. Nestanak Jasmine Dominić prijavljen je 2005. godine, a nestala je još 2000. godine.


Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić izjavio je kako će Državno odvjetništvo tijekom dana dobiti obdukcijski nalaz i nakon toga ispitati osumnjičenicu u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.


Rekao je da je već zatraženo izuzeće branitelja te je osumnjičenoj Smiljani Srnec dodijeljen drugi branitelj po službenoj dužnosti.


– To je učinjeno već, jer se radi o osobi koja je ranije i u vrijeme koje je obuhvaćeno ovime što se istražuje, obavljala funkciju državnog odvjetnika. Zbog toga ne može braniti osumnjičenu. Ona je odmah dobila drugog odvjetnika po službenoj dužnosti, objasnio je Galić.


Policija je potvrdila da je još 2005. pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađen leš.


“Mogu reći da smo bili više fokusirani na van, prema tim nekim informacijama, čak i na neka okolna mjesta. Međutim, tada nismo imali informacija da bi se to moglo dogoditi unutar kuće”, rekao je glasnogovornik međimurske policije Nenad Risek.


Obitelj tvrdila da je otišla u inozemstvo i da su u kontaktu. Policija pak tvrdi da su od početka svaku informaciju o tom događaju “ispitivali i utvrđivali te poduzeli niz mjera i radnji” u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom.


S članovima obitelji policija je kontaktirala i nakon nestanka Jasmine Dominić, no oni da su tvrdili “da je otišla na brod, u inozemstvo te da su s njom u kontaktu”. Policija tvrdi da su ih članovi obitelji “dosta odvlačili na drugu stranu”, a da su oni sa svoje strane “poduzimali niz mjera, uključujući poligrafska testiranja, koja su ih odagnala od te sumnje”.