Drama u Opuzenu

OPEČEN I RASTROJEN: Zbog dječjeg rođendana digao plinom kuću u zrak pa ozlijedio policajca oštrim kosirom

Hina

snimio Ivo Čagalj / PIXELL

snimio Ivo Čagalj / PIXELL

U pitanju je osoba od koje su susjedi i ranije strijepili, vjerujući da je u pitanju rastrojen čovjek koji može biti prijetnja njihovoj sigurnosti i imovini.



ZAGREB/OPUZEN – Muškarac iz Opuzena R.Š., star 49 godina, u nedjelju popodne prijetio je susjedima te se potom zatvorio u obiteljsku kuću i u prizemlju prouzročio požar aktiviranjem plinske boce, a tijekom policijske intervencije ozlijedio je dvojicu policajaca.


Nakon što je oko 16,20 sati prijetio susjedima, odbio je komunicirati s policijskih službenicima koji su izašli na mjesto događaja.


Prilikom intervencije policijskih službenika, muškarac je pružio otpor ozlijedivši dvojicu policajaca.




Potom se popeo na krovnu terasu kuće te i dalje odbija postupiti po policijskoj zapovijedi, priopćeno je u nedjelju navečer iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.


Prema navodima Slobodne Dalmacije, u pitanju je osoba od koje su susjedi i ranije strijepili, vjerujući da je u pitanju rastrojen čovjek koji može biti prijetnja njihovoj sigurnosti i imovini.


23.10 – drama još uvijek traje


Kako navodi ovaj list, opuzenska drama još uvijek traje, a na teren je poslana i specijalna policija.


Jednog policijskog inspetora muškarac je ozlijedio oštrim kosirom, izrezavši ga po rukama. Policajac je upućen na liječenje u KBC Split.



Pretpostavlja se da je rastrojeni muškarac i sam opečen vatrom.


Sve je, navodi Slobodna Dalmacija, počelo zbog dječjeg rođendana u susjedstvu.


– Djeca su se veselila a njemu je to smetalo. Vikao je na njih i vrijeđao. Najviše mu je zasmetalo ispaljivanje konfeta pa je prijeteći i negodujući rekao da u njega djeca pucaju. Kada su vidjeli da stvar izmiče kontroli susjedi su pozvali policiju koja je ubrzo došla. Muškarac se zatim zabarikadirao u kuću da bi se ubrzo osjetio miris plina kojega je pustio unutra. Policija je na svu sreću uspjela evakuirati ljude iz obližnjih kuća prije eksplozije pa se nikome ništa nije dogodilo, navodi splitski dnevni list.



Od siline eksplozije, tvrde reporteri s terena, “kuća se prepolovila i izgorjela a duševno rastrojeni muškarac opečen po tijelu uspio se popeti na jedan dio krova, točnije betonske ploče, po kojoj je hodao sa oštrim kosirom u rukama”.


Policija ga je uzaludno pozivala da siđe.